Ingezonden persbericht


Persbericht 22 november 2010

Deventer deelt ervaringen met innovatieve aanpak bij activering van bewoners

Minisymposium 16 december `10 onthult lessen van de Deventer aanpak binnen Rechtop! Elke gemeente kent mensen die niet meekomen en niet makkelijk meedraaien in het dagelijks leven. Veel overheden vragen zich dan ook af wat nodig is om deze groep mee te laten doen, ofwel te activeren. Rechtop! in Deventer bewees de afgelopen jaren dat mensen die langs de kant staan, prima in staat zijn om weer mee te doen. Het geheim: Luisteren naar wat mensen zelf willen en ze zelf verantwoordelijkheid geven om het te realiseren. Het resultaat: Mensen die weer meedoen, zelf activiteiten ontwikkelen, eigen verantwoordelijkheid nemen en verbinding binnen de gemeente creëren tussen mensen, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Maar hoe doe je dat?

De winst van het vraaggestuurd werken Op 16 december a.s. deelt Deventer haar ervaringen van het innovatieve project Rechtop! met andere overheden tijdens het symposium: lessen van de Deventer aanpak; de winst van het vraaggestuurd werken. Daarnaast komen ook ervaringen vanuit andere organisaties aan bod. Wethouder Margriet de Jager van de gemeente Deventer: "De bijeenkomst is eigenlijk een must voor beleidsmakers, medewerkers en bestuurders die zich buigen over sociaal maatschappelijke vraagstukken. De aanpak in Deventer biedt kansen voor inwoners en bestuurders die iets willen met de potentie binnen hun gemeente."

Sprekers met visie op de praktijk Tijdens het symposium maakt u kennis met de visie van onder meer Jos van der Lans, auteur van het net uitgegeven boek Eropaf!, de nieuwe start van het sociaal werk, Trudy Ooms- van der Hoek projectleider van Rechtop! en Joop Roebroek, sr. consultant Bureau Vertige. Daarnaast bieden tal van workshops deelnemers handvaten voor vraaggestuurd werken in de praktijk. Voor meer informatie kijk op: www.rechtop.nu of www.werkarchitecten.nl.

Opgeven Het symposium wordt gehouden op donderdag 16 december `10 van 10.00 tot 14.00 uur, locatie het Stadhuis van Deventer, Grote Kerkhof 4, 7411 KT te Deventer. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Eva Otterspeer van Ooms & van der Hoek Werkarchitecten:

e.otterspeer@werkarchitecten.nl, of u kunt bellen met: 0570 ­ 606629. Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos.



Ingezonden persbericht