Ingezonden persbericht


Persbericht 02.12.2010

Lezingavond 'De geplande en de geleefde stad'

Donderdag 16 december organiseert het Centrum voor Architectuur en Stedebouw Tilburg (CAST) een lezingavond over de geplande en de geleefde stad. Gert Urhahn van Urhahn Urban Design gaat in op deze thematiek en daarnaast bespreken CAST en de onderzoekers van bureau Wijkwiskunde en de Academie voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg de doelstelling en voortgang van het project 'Reeshof: plan en gebruik'.

Datum: donderdag 16 december 2010
Locatie: Beatrix-college, Ketelhavenstraat 3 5045 NG in de Reeshof, Tilburg Tijd: 19.00u ontvangst, 19.30u aanvang

Urhahn Urban Design presenteerde vrijdag 26 november hun boek De Spontane Stad. Ze stellen dat het tijdperk van grootschalige stedenbouw voorbij is en geven met het boek de kick off voor een andere ontwerppraktijk. Het bureau pleit voor lokale vindingrijkheid, flexibiliteit en openheid, oftewel voor de Spontane Stad. Een stad die nooit af is, waar de gebruiker centraal staat en welke het resultaat is van vraag en aanbod. Gert Urhahn zet in een inspirerende lezing de visie van zijn bureau uiteen en gaat in op de wijze waarop hij aandacht voor gebruik en beleving inzet in de stedenbouwkundige ontwerppraktijk.

De lezingavond is onderdeel van een onderzoeksproject naar de Reeshof waar CAST de komende maanden aan werkt. In samenwerking met antropologisch onderzoeksbureau Wijkwiskunde en stedenbouwkundigen van de AAS, onderzoekt CAST de dynamiek tussen de geplande stad en de geleefde stad. We maken een analyse van de Reeshof zoals hij door architecten en stedenbouwers is bedacht, en bekijken tegelijkertijd hoe de Reeshof nu door bewoners wordt gebruikt.

Meer informatie vindt u op www.castonline.nl. Daar zullen binnenkort de eerste bevindingen van het onderzoek worden gepubliceerd. Uw reacties zijn van harte welkom en kunt u richten aan evelienpieters@castonline.nl.



Ingezonden persbericht