Ingezonden persbericht


7 december 2010

Provincie Antwerpen steunt Music for Life met Torenrun en SportUp for Life

Personeel en inwoners provincie sporten samen voor het goede doel

Het Glazen Huis van 'Music for Life' staat dit jaar voor het eerst opgesteld in de provincie Antwerpen, op de Groenplaats. De provincie Antwerpen is een sportieve provincie met het hart op de juiste plaats en daarom moedigt ze haar inwoners en personeelsleden aan om samen te sporten voor het goede doel. Dat kan op donderdag 16 december tijdens een unieke Torenrun in het provinciehuis. De trappenhal van de provincietoren wordt uitzonderlijk opgesteld voor 250 sportievelingen die voor Music for Life vijftien verdiepingen willen oprennen. Op zondag 19 december is er 'SportUp for Life'. Dan kun je (een stukje) meelopen met triatleet Serge Van Autreve van Eindhoven naar Antwerpen, van het ene Glazen Huis naar het andere.

De toren van het provinciehuis wordt uitzonderlijk opgesteld voor het grote publiek. Wereldwijd hebben vijftien miljoen kinderen hun moeder of vader verloren aan aids. Zij blijven vaak alleen achter: zonder ouders, zonder huis en zonder medische zorgen. Het spreekt voor zich dat deze kinderen hulp nodig hebben: eten, kleding, onderwijs, onderdak, ... De benefietactie 'Music for Life' van Studio Brussel en het Rode Kruis staat dit jaar volledig in het teken van weeskinderen die hun ouders hebben verloren aan aids. De provincie Antwerpen toont zijn warm hart en steunt de actie. Op donderdag 16 december vanaf 17.30 uur wordt de traphal van het provinciehuis het toneel voor de allereerste Torenrun van de provincie Antwerpen. 250 personen krijgen de unieke kans om voor Music for Life de provincietoren te beklimmen, goed voor vijftien verdiepingen ofwel 71,5 meter hoog. Gedeputeerde voor sport Koen Helsen (open vld): "De Torenrun is een uniek gegeven. Nooit eerder werd de provincietoren opengesteld voor zo'n grote manifestatie. Bovendien zal de toren de komende jaren uit het straatbeeld verdwijnen bij de vernieuwing van het provinciehuis. Als gedeputeerde voor sport zal ik zelf de vijftien verdiepingen van het provinciehuis mee oplopen, liefst in het gezelschap van zoveel mogelijk andere gedeputeerden en provincieraadsleden. Ik nodig het provinciepersoneel en alle andere mensen die deze actie een warm hart toedragen uit om hetzelfde te doen."

Inschrijven voor de Torenrun van de provincie Antwerpen kan online tot en met donderdag 9 december via de website. Let op: de plaatsen zijn beperkt. Slechts 250 personen krijgen de exclusieve kans om de provincietoren op te lopen. Het inschrijvingsgeld bedraagt 5 euro. In en rond het provinciehuis zijn er bovendien tal van randactiviteiten zoals een Music for Life-bar met lekkere hapjes en drankjes en sportieve 'on-wheels activiteiten' zoals wedstrijdjes ligfietsen of handbiken of al trappend je eigen sapje brouwen op de sappentrapper. Gedeputeerde Koen Helsen: "Alle opbrengsten gaan integraal naar Music for Life. Bovendien engageerde de deputatie van de provincie Antwerpen zich om het totaalbedrag dat door de personeelsleden wordt ingezameld voor 'Music for Life' te verhogen met 2.500 euro." SportUp for Life: loop op 19 december mee voor het goede doel En er is meer: op zondag 19 december is er 'SportUp for Life'. Dan loopt de Antwerpse triatleet Serge Van Autreve van het Glazen huis in Eindhoven tot het Glazen huis in Antwerpen. Het 130 kilometer lange parcours loopt voor een groot stuk door de provincie Antwerpen via Arendonk, Oud Turnhout, Turnhout, Merksplas, Hoogstraten,Rijkevorsel, Oostmalle (Malle), Westmalle (Malle), Zoersel, Halle-Zoersel, Schilde, 's Gravenwezel (Schilde), Brasschaat, Schoten, Merksem en Antwerpen. Het Autonoom Provinciebedrijf Sport (APB Sport) van de provincie Antwerpen ondersteunt de loopwedstrijd op logistiek, materieel en organisatorisch vlak. Zo zal de FITbus al rijdend het hele parcours mee met de lopers volgen. Maar ook in de gemeenten zelf zijn er tal van activiteiten.

Sympathiserende lopers kunnen in groep of individueel aanpikken op 25 loopknooppunten langs het parcours voor een afstand naar keuze. Deze lopers kunnen zich op hun beurt laten sponsoren voor het goede doel. SportUp for Life is geen loopwedstrijd. Het gaat dus niet om snelheid. SportUp for Life en het APB Sport willen zoveel mogelijk lopers op de been brengen. Doelstelling is om Serge te ondersteunen in zijn prestatie en samen aan te komen op de Groenplaats! En uiteraard zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Music for Life. Serge vertrekt op zondag 19 december rond vijf uur 's morgens aan het Glazen Huis op de Markt in Eindhoven en loopt richting Glazen Huis in Antwerpen. Aankomst op de Groenplaats wordt voorzien rond 18 uur, afhankelijk van de weersomstandigheden en de fitheid van onze loper.

Je kunt jezelf online inschrijven via de website www.sportup.be tot en met zondag 12 december. De deelnameprijs bedraagt 10 euro. Omdat sport gezond is voor iedereen kunnen ook kinderen meelopen tijdens drie kidsruns langs het parcours: in Malle, in Zoersel en op de Scheldekaaien in Antwerpen. Zij betalen 5 euro inschrijvingsgeld.

Het Autonoom Provinciebedrijf Sport (APB Sport) van de provincie Antwerpen wil alle inwoners uit de provincie Antwerpen aanzetten tot levenslang bewegen en sporten in de meest kwalitatieve omstandigheden.