Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T.

vrijdag 10 december 2010

ROOD Leeuwarden stelt misstanden onder studentenwoningen aan de kaak!

ROOD Leeuwarden start donderdag 16 december met een groot offensief tegen alle huisjesmelkers in Leeuwarden en omstreken. Dit aangezien huisbazen nog steeds asociaal hoge huren durven te vragen voor kamers vaak niet groter dan 2 bij 3 en vaak niet, nauwelijks of geen onderhoud plegen. Daarbij wordt regelmatig ook nog een torenhoge borgsom gevraagd en krijgen veel studenten deze borg na opzegging van de huur niet terug om onbenullige redenen.

Volgens ROOD Leeuwarden is dit veel te lang doorgelopen en wordt er geen enkel initiatief genomen vanuit de lokale politiek om hier wat aan te doen. Om deze reden staat ROOD Leeuwarden op donderdag 16 en 23 december op het waagplein in Leeuwarden om aandacht te vragen voor deze actie. Hierbij kunnen studenten en huurders gelijk hun huisbaas nomineren voor deze twijfelachtige eer.

Na deze aftrap zal ROOD Leeuwarden ook naar de studenten zelf toe gaan. Het is de bedoeling om het grootste gedeelte van alle particulier verhuurde kamers te bezoeken om hier te vragen en met eigen ogen te zien wat de omstandigheden van kamerhuurders zijn in Leeuwarden. Uiteindelijk zal ROOD op basis van alle klachten en nominaties in februari 2011 de huisjesmelker van het jaar uitroepen en proberen de bijbehorende trofee uit te rijken.