Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Vakmensen

14 december 2010, Utrecht

------

Vanaf donderdag 48-uursstaking in Tiel en Oosterwolde

Intensievere acties bij glasproducent AGC

CNV Vakmensen gaat de acties bij glasproducent AGC opvoeren. Vanaf donderdagochtend start een 48-uursstaking op beide locaties van AGC, in Tiel en Oosterwolde.

De werknemers van AGC voeren actie voor een betere cao. De acties begonnen vorige week vrijdag, met een 24-uursstaking in Oosterwolde. Vandaag was er een tweede 24-uursstaking, in Oosterwolde en Tiel. Een bus met actievoerders reed vandaag van Oosterwolde naar Tiel. "We hebben met elkaar besloten dat we de acties gaan intensiveren", zegt onderhandelaar Peter de Ridder van CNV Vakmensen. "Dat betekent een 48-uursstaking op beide locaties, die donderdagochtend om 6.00 uur begint."

Cao-eindbod verworpen

De cao is al per 1 mei van dit jaar verlopen. De directie heeft enige tijd geleden een cao-eindbod gepresenteerd voor een eenjarige cao, maar dat hebben de vakbondsleden van CNV en FNV verworpen. Het eindbod bevat een loonsverhoging van 0,5 procent per 1 december 2010 en nog eens 0,5 procent per 1 februari 2011. Verder wil AGC een flexregeling invoeren, die van de werknemers veel meer flexibiliteit vraagt, terwijl tegelijkertijd op de vergoedingen voor avond- en zaterdagwerk wordt beknibbeld.

Grote moeite mee

De directie van AGC heeft hierover nu een cao afgesloten met vakbond De Unie. "Daar hebben we grote moeite mee, we leggen we ons hier niet bij neer", zegt De Ridder. "Die cao bevat een flex-regeling die grote gevolgen heeft voor de werknemers in Oosterwolde, terwijl De Unie daar helemaal geen leden heeft."

CNV Vakmensen wil een eenjarige cao, met een loonsverhoging van 2 procent per 1 mei 2010. De voorgestelde flexregeling moet van tafel.


- - -




Ingezonden persbericht