Ingezonden persbericht


Nederlandse vrouwen kennen vrouwvriendelijk alternatief voor de pil niet

Veel Nederlandse vrouwen die vinden dat hun gezin compleet is zijn pilmoe. Om de komende 10 tot 20 jaar geen pil te hoeven slikken, gaan zij op zoek naar alternatieven. Een van die alternatieven is permanente anticonceptie. Permanente anticonceptie is een onomkeerbare en betrouwbare manier om niet meer zwanger te worden.

Indien deze groep vrouwen hierover geïnformeerd wordt, blijkt 70% te kiezen voor deze vorm van anticonceptie. 85% van de vrouwen bespreekt anticonceptie met de huisarts en 26% met de gynaecoloog. Verrassend is dat minder dan 10% informatie van hun huisarts of gynaecoloog krijgt over permanente anticonceptie.

Harris Interactive heeft van 9 en 20 september 2010 een online studie uitgevoerd onder 250 Nederlandse vrouwen (32 ­ 42 jaar). De respondenten hadden tenminste 1 kind en zijn van mening dat hun gezin compleet is. De respondenten zijn geselecteerd uit de mensen die hebben aangegeven deel te willen nemen aan survey's van Harris Interactive.

Vrouwen begrijpen niet waarom zij niet worden voorgelicht over deze vorm van anticonceptie. Zij vinden dat artsen hun patiënten over alle vormen van anticonceptie moeten voorlichten. De belangrijkste argumenten om voor een bepaald voorbehoedsmiddel te kiezen zijn gebruiksgemak (90%), geen bijwerkingen (91%) en geen hormonen (66%). Met de juiste informatie zijn vrouwen prima in staat om de anticonceptiemethode te kiezen die het best bij hun levensfase past.

Essure is een vrouwvriendelijke methode voor permanente anticonceptie. Dr. Michel Vleugels, gynaecoloog van het Rivierenland ziekenhuis in Tiel vindt het jammer dat vrouwen zo weinig worden voorgelicht over deze behandeling. "Essure een uitkomst voor vrouwen die van hun leven en hun gezin willen genieten, zonder na te hoeven denken over anticonceptie of mogelijke zwangerschap. De behandeling kan binnen 10 minuten worden uitgevoerd zonder narcose, hormonen, snijden, dichtschroeien, littekens of afbinden van de eileiders." aldus dr. Vleugels.

In Nederland ondergingen al meer dan 13.000 vrouwen deze behandeling en wereldwijd 500.000. De groeiende populariteit van Essure als een betrouwbare permanente anticonceptiemethode is te danken aan de eenvoud van de behandeling en de minimale herstelperiode. De procedure wordt inmiddels bijna 80 van de 100 ziekenhuizen in Nederland uitgevoerd.

Hoe werkt het?

Kleine, zachte en buigzame micro-implantaten worden via de natuurlijke weg (vagina, baarmoederhals en baarmoeder) ingebracht in de opening van de eileiders. Binnen drie maanden na de plaatsing vormen het lichaam en de micro-implantaten samen een natuurlijke barrière die voorkomt dat sperma een eicel bereikt. De eitjes die maandelijks vrijkomen, worden door het lichaam zelf opgeruimd. De menstruatiecyclus wordt dan ook niet beïnvloed. Voor meer informatie: www.essure.nl

Beeldmateriaal van deze micro-implantaten is beschikbaar en via mij op te vragen.

Mochten jullie nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

()




Ingezonden persbericht