Gemeente Oldebroek


Timotheüsschool en De Meidoorn in 2e jaar B-Fit programma

Beide scholen zijn gestart met het 2e jaar van B-Fit, een activiteitenprogramma van de Gelderse Sport Federatie (GSF). Dit programma bestaat uit extra bewegingslessen, lessen over gezonde voeding en voorlichting over voeding. Een bewegingsconsulent van de GSF begeleidt de scholen.

De Meidoorn
Net als vorig jaar is dit schooljaar gestart met een fittest. Iedere leerling heeft de scores van deze en de vorige test op een diploma mee naar huis gekregen. Dit schooljaar wil De Meidoorn nog meer met B-Fit aan de weg timmeren. De school doet dit letterlijk door het schoolplein verder aan te passen. De Meidoorn wil haar leerlingen uitdagen om (meer) actief te gaan spelen op het plein. Het gekozen lespakket voor dit jaar is ´Ga voor Gezond´.

Timotheüsschool
Deze school start in januari met de fittest. Hoofddoel dit jaar is B-Fit in de klas. Het team van de Timotheüsschool organiseert samen met de bewegingsconsulent twee fittesten en gaat aan de slag met 'de klas beweegt'. Dit stimuleert leerkrachten en leerlingen om tussen de lessen door even te bewegen. Kinderen kunnen zo in korte tijd hun opgekropte energie kwijt en nieuwe energie/concentratie opdoen voor de volgende les. Op het schoolplein komt een twisterspel.

Inlichtingen: Peter Zoombelt, telefoon (0525) 638237.

Actieprogramma B
Fit B-Fit laat kinderen, ouders én docenten op een unieke manier kennismaken met gezond leven, bewegen en voeding. Het doel is kinderen er bewust van te maken dat fit zijn niet alleen goed voor je is, maar dat het vooral ook leuk is om mee bezig te zijn. Fit is fun! B-Fit is een actieprogramma van de Gelderse Sport Federatie in samenwerking Provincie Gelderland, het ministerie van VWS, Fonds NutsOhra en Menzis. Het geheel wordt in de regio Noord-West Veluwe ondersteund door de Campagne Goed Bezig en de gemeenten. Meer informatie over B-Fit: www.gelderlandb-fit.nl