Ingezonden persbericht


Update NAVIGON iPhone app: iPad integratie en MICHELIN-Gidsen

Amsterdam, 16 december 2010 ­ Navigon heeft een nieuwe software-update uitgebracht voor haar MobileNavigator iPhone applicaties met in totaal 7 nieuwe functies en verbeteringen. De app is nu ook geschikt voor de iPad1. De updates voor de 'normale' versie (1.7.0) en de gratis versie (1.3.0 - NAVIGON Select T-Mobile Edition). De nieuwe versies beschikken over het beste van NAVIGON's recente navigatietechnologie. Zo toont de actieve rijbaanassistent de bestuurder de exacte baan die hij nodig heeft in een bewegende animatie op het scherm en kunnen gebruikers via de nieuwe functie 'Map Reporter' fouten in kaarten doorgeven. De app is ook zo aangepast dat deze ook te gebruiken is op het iPhone 4 Retina beeldscherm. 'De bijgewerkte NAVIGON versies verschaffen de meer dan 1 miljoen gebruikers de laatste technologie en maakt MobileNavigator nog gebruiksvriendelijker', aldus Gerhard Mayr, NAVIGON's vicepresident worldwide mobile phones & new markets. 'Door het omzetten van MobileNavigator naar een universele app, geoptimaliseerd voor zowel iPhone als iPad, zijn premium functies en aanvullende content voor beide platformen beschikbaar. In plaats van een speciale app voor de iPad hebben we besloten om één app te maken die standaard werkt op beide apparaten zonder extra kosten voor onze klanten.'

MobileNavigator 1.7.0 brengt de volgende aanvullingen op de NAVIGON iPhone app:


- Universele iPad Integratie: NAVIGON is het eerste grote GPS-merk dat zijn navigatie app universeel maakt en te gebruiken op zowel de iPhone als iPad. Gebruikers die MobileNavigator op hun iPhone hebben geïnstalleerd kunnen de app nu ook op de iPad gebruiken zonder extra kosten. De app maakt automatisch gebruik van het grote scherm en de gebruiksinterface met een hogere resolutie en nieuwe menu's. MobileNavigator toont Reality View Pro(TM) en de kaartweergave naast elkaar wat eenn nauwkeurig overzicht biedt over de te volgen weg. Een route plannen op de iPad is eenvoudig door de grote scrollbare multi-touch kaart waarbij je met een kleine aanraking verschillende bestemmingen kunt kiezen. De verkeersaanwijzingen in de kaart, zoals de richtingspijlen en symbolen in de Snelheidsassistent, zijn zo ontworpen dat ze in verhouding zijn met het iPad scherm. De app wisselt eenvoudig opgeslagen favorieten uit tussen iPad en iPhone.


- MICHELINs Rode en Groene Gids: De Rode Michelin Gids beschikt over restaurant- en hotelbeoordelingen van meer dan 51.000 bestemmingen in 24 verschillende landen. Naast telefoonnummers en adressen heeft de gids ook aanvullende informatie zoals gedetailleerde omschrijvingen, foto's en tarieven. In de Groene MICHELIN Gids staan 19.300 bezienswaardigheden in 24 Europese landen. De gids verschaft gedetailleerde achtergrondinformatie van musea, historische bezienswaardigheden, interessante plekken, wonderen van de natuur, kastelen en recreatie. De Rode en de Groende Gids zijn beschikbaar in zes verschillende talen (Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans) en zijn te verkrijgen als In-App Purchase.


- Actieve Rijbaanassistent: De Actieve Rijbaanassistent is de eerste functie op de markt die de bestuurder de juiste rijbaan toont en op de juiste rijbaan houdt door het tonen van een realtime animatie. Een oranje lijn geeft precies aan welke baan de bestuurder moet volgen. De optie kan worden in- en uitgeschakeld naar keuze.


- Map Reporter: Met de nieuwe Map Reporter functie kan de gebruiker gewijzigde en nieuwe straatnamen, maximumsnelheden en eenrichtingswegen opslaan en toepassen om de nauwkeurigheid van toekomstige kaarten te verbeteren.


- Retina Display Support: Retina display aanpassingen zijn verbeterd en toont nu ook de kaarten, lettertypes en POI's in hoge resolutie.


- Uitgebreide Traffic Live dekking: Traffic Live is nu ook beschikbaar in Hongarije, Polen, Ierland en Slowakije.


- Push-Berichten en Nieuwsbrieven: met deze update kunnen gebruikers onscreen berichten ontvangen met belangrijke informatie over MobileNavigator. Daarnaast kunnen gebruikers zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief en exclusieve aanbiedingen en informatie ontvangen via e-mail.

Tarieven en beschikbaarheid
De komende 10 dagen zijn de Europese app en geselecteerde In-App Purchases verkrijgbaar met een korting tot 30%.

Applicaties
MobileNavigator Europa: ¤89,99 (met korting voor ¤59,99) MobileNavigator EU 10: ¤774,99 (met korting voor ¤49,99) MobileNavigator Benelux: ¤69,999 (met korting voor ¤49,99)

In-App Purchases
MICHELIN Rode Gids: ¤19,99 (met korting voor ¤14,99) MICHELIN Groene Gids: ¤14,99 (met korting voor ¤11,99) Traffic Live: ¤19,99
Panorama View 3D: ¤9,99

De nieuwste MobileNavigator werkt met de iPhone 4, 3GS en 3G en iPad 3G. De app werkt ook op de eerste generatie iPhone, iPod Touch en iPad WiFi maar heeft hiervoor een GPS-ontvanger nodig. iOS4 multitasking wordt alleen ondersteund door de iPhone 4 en 3GS.

Bij deze updates zitten geen kaartupdates. Versie 1.6.0 bevatte een gratis kaartupdate.

EINDE

Beeldmateriaal:
Video Actieve Rijbaanassistent:
http://www.youtube.com/watch?v=11H2YKtqhK0
cid:image004.jpg@01CB9D0A.67A17760

iPhone screenshot Actieve Rijbaanassistent
http://download.cohnwolfe.nl/NAVIGON/iPhone/6.jpg
6.jpg


1 NAVIGON MobileNavigator kan alleen gebruikt worden voor turn-by-turn begeleiding op de iPad 3G en op de iPad Wi-Fi met een externe GPS-ontvanger.