Gemeente Tilburg

Vrijwilligers voor kinderboerderij Reeshof gezocht

Enthousiasme bewoners bepalend voor de komst

Hangbuikzwijn wil speelkameraadje, Shetland pony zoekt stalknecht...wie? Begin januari 2011 start de speurtocht naar vrijwilligers voor de toekomstige kinderboerderij in de Reeshof. Als genoeg enthousiastelingen zich melden, gaat de schop in de Scharwoudestraat de grond in. "Eerder niet. Het woordje "als" is in dit verband belangrijk. Want voorwaarde voor de komst is wel dat de bewoners de organisatie en het beheer op zich nemen," aldus Berend de Vries, wethouder Milieu. Het college heeft op 7 december de Scharwoudestraat

als locatie voor de boerderij gekozen en budget beschikbaar gesteld. Al eerder nam het college de vestiging van de kinderboerderij in de Reeshof op in haar programma. In totaal is er maximaal ¤ 750.000 om de kinderboerderij te bouwen, het terrein in te richten en gereedschappen aan te schaffen. Jaarlijks heeft het college een budget van ¤ 36.000 gereserveerd voor de verzorging van de dieren, de huur, het beheer en het onderhoud van de kinderboerderij. Volgende stap is het starten van de procedure om het bestemmingsplan te wijzigen. Dit is nodig om vestiging van de kinderboerderij aan de Scharwoudestraat mogelijk te maken.

Voor en door bewoners
Deze kinderboerderij wordt dus geen gemeentelijke kinderboerderij/dierenparkje zoals bijvoorbeeld het Wandelbos. Het moet een boerderij voor en door bewoners worden. Dat betekent dat de kinderboerderij alleen open is als er beheer of vrijwilligers aanwezig zijn. Om de kinderboerderij te laten draaien is er, net als bij de meeste andere kinderboerderijen in de stad, een groep bewoners nodig die zich verenigt in een stichting.

Campagne start
Eerste stap is nu de start van de wervingscampagne voor vrijwilligers. "Wat wij precies gaan doen, houden wij nog even geheim. Maar de Reeshoffers gaan het vanzelf merken, " aldus Berend de Vries. Alle hulp is in ieder geval welkom. Want er moet van alles gebeuren. De bezoekersruimte moet worden ingericht, er moet worden nagedacht over de aanleg van de buitenruimte. Er is hulp bij de verzorging van de dieren nodig. Bewoners die nu al weten dat ze mee willen werken, kunnen zich melden bij Tineke de Hoop van het gebiedsteam, stuur een email naar tineke.de.hoop@tilburg.nl of bel met 013-5428802. Uiteraard gaat de gemeente bewoners in de omgeving t.z.t. informeren over de bestemmingsplanprocedure.
Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.




Gemeente Tilburg