Ingezonden persbericht


persbericht

CBL verwacht topdrukte in de supermarkt

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) verwacht dit jaar een kerstomzet van 810 miljoen euro in de supermarkten. In de week voorafgaand aan Kerst geeft de consument dit jaar ongeveer 200 miljoen euro meer uit aan zijn boodschappen dan in een normale week. De kerstomzet levert samen met de paasomzet een belangrijke bijdrage aan de jaaromzet van de supermarkt.

"De luxe huismerkproducten van de supermarktketens zullen ook dit jaar de hoofdrol spelen in het kerstdiner", aldus Miranda Boer van het CBL. "Verder blijft het samen gourmetten en fonduen populair en is geen Kerst compleet zonder uitgebreid kerstontbijt. Belangrijke inspiratiebron is de kersteditie van de supermarktfolders."

Traditie speelt een belangrijke rol tijdens de Kerst. Gerechten zoals wild en gevogelte, rollade, cranberry's, stoofpeertjes en kastanjepuree staan daarom vaak op het kerstmenu. Ook wordt steeds meer zorg besteed aan een passende wijn bij de gerechten. Bovendien proberen veel consumenten in de weken voorafgaand aan Kerst al wat recepten en gerechten uit om er zeker van te zijn een lekker kerstdiner te kunnen voorschotelen aan familie en vrienden.

Vorig jaar was de kerstomzet in de supermarkten 778 miljoen euro. Het CBL verwacht dus een stijging van ruim 4%.

--------- einde persbericht ----------