Ingezonden persbericht


Vakantievreugd ontvangt 5.500 euro bij finale T-Factor Teijin Aramid geeft 21.500 euro voor vrijwilligerswerk van medewerkers

Emmen, 15 december 2010 ­ Vandaag is er tijdens de grote finalee van de T-Factor (Teijin Factor, een parodie op de X-factor) 21.500 euro uitgereikt aan verschillende goede doelen. De T-Factor is opgezet als een competitie waarbij collega's binnen Teijin Aramid strijden om een financiële bijdrage voor hun vrijwilligerswerk. In totaal waren er meer dan 40 vrijwilligersprojecten ingediend.

De T-Factor is een nieuw onderdeel van het sponsorbeleid van Teijin Aramid, volledig gericht op de sponsoring van medewerkers die zich belangeloos inzetten voor goede doelen of maatschappelijke projecten. In eerste instantie stond er ¤ 16.000 op het spel maar hett management heeft vanwege het enthousiasme en de mooie projecten van de medewerkers besloten om alle prijzen met ¤ 500 te verhogen. Het totaalbedrag van ¤ 21.500 is veerdeeld over elf projecten. De eerste prijs is ¤ 5.500, drie projecten wonnen ¤ 3.000 en nog eens zeven andere projecten wonnen ¤ 1000.

Prijzen
5.500 euro: Vakantievreugd

3.000 euro: Stichting Hera, Stichting de Klup, Europa Kinder Hulp

1000 euro: Stamcel Europdonor Nijmegen, Scoutinggroep Subanhara Liemersgroep, Stichting Exploitatie kerk Termunten, Emmaus Eemsmond, Werkgroep Roemenië, CBS de Hoeksteen, Edukans.

Afgelopen maanden hebben de voorrondes plaatsgevonden en vandaag zaten Gert Frederiks, CEO van Teijin Aramid, Wessel Bruining, Director Manufacturing Teijin Aramid en Erik Hulzebosch in de jury. In de voorrondes hebben medewerkers van Teijin Aramid via een speciaal opgezette website gestemd op hun favoriete project. De projecten met de meeste stemmen zijn doorgegaan naar de finale en kregen twee minuten om het publiek en de jury te overtuigen dat hun project de ultieme T-factor heeft.


- EINDE -

Over Teijin
Teijin Aramid is een dochteronderneming van de Teijin Groep en wereldleider in aramide. Daar waar sterkte, duurzaamheid, veiligheid, warmtebestendigheid of een laag gewicht nodig is, is Twaron(TM), Sulfron(TM), Teijinconex(TM) of Technora(TM) aanwezig en wordt ingezet in veel verschillende toepassingen en markten zoals automotive, ballistische bescherming, marine, civiele techniek, beschermende kleding, optische kabels en olie & gas. De vier hoogwaardige aramidevezels worden geproduceerd in Nederland en Japan. Voor meer informatie: www.teijinaramid.com.

Teijin Limited, de holdingmaatschappij van de Teijin Groep, is genoteerd aan de aandelenbeurzen van Tokio en Osaka. De organisatie had een geconsolideerde omzet van 8,5 miljard dollar (765,8 miljard yen) in fiscaal jaar 2009 en heeft wereldwijd 18.778 medewerkers. Voor meer informatie: www.teijin.co.jp/english.