Gemeente Tilburg

Tilburgse Kermis tweede publieksevenement van
Nederland

Tilburgse Kermis stijgt van plek drie naar twee

De Tilburgse Kermis is in 2010 qua media-aandacht en aantal bezoekers het tweede publieksevenement van Nederland. Alleen de Vierdaagse in Nijmegen blijft de grootste kermis van de Benelux voor.
Dit blijkt uit de jaarlijkse TOP 100 Evenementen Monitor van Respons, een onafhankelijk data- en onderzoeksbureau op het gebied van vrijetijdsbesteding. In 2009 stond de Tilburgse Kermis nog op de derde plek, achter de Vierdaagse Nijmegen en het Ortel Zomercarnaval in Rotterdam.
"Een prachtig resultaat," reageert wethouder Joost Möller, verantwoordelijk voor de Tilburgse Kermis. "We werken met z'n allen heel hard om de Tilburgse Kermis te blijven verbeteren. De ambitie is om in 2013 de beste Kermis van Europa te hebben, dus deze notering sterkt ons in het gevoel dat we op de goede weg zitten." Uitbreiding kermisterrein in 2012
De gemeente Tilburg gaat onderzoeken of het kermisterrein in 2012 kan worden uitgebreid met grote gedeelten van de Spoorlaan en de Schouwburgring. In het onderzoek wordt mede onderzocht of het kermisterrein bereikbaar blijft voor de hulpdiensten en het openbaar vervoer.
Tilburgse Kermis 2011
De eerste attracties voor de Tilburgse Kermis 2011 zijn bekend. De onderhandse verpachting heeft drie topattracties opgeleverd. De Intoxx, Mission Space en Walking Waterballs krijgen een plekje op het Spoorplein en Besterdplein. Op 17 januari is de openbare verpachting.
De Tilburgse Kermis vindt plaats van 22 tot en met 31 juli 2011.


Noot voor redacties

Dit persbericht beschrijft activiteiten in Tilburg op initiatief van externe partijen.