Ingezonden persbericht


16 december 2010

P E R S B E R I C H T

LOBO ontvangt van Oranje Fonds en VSBfonds ¤ 34.580 voor project Ouders voor Ouders

De Landelijke Oudervereniging Bijzonder Onderwijs op algemene grondslag (LOBO) start met het project Ouders voor Ouders. Dit mentorproject richt zich op ouders met kinderen in het voortgezet onderwijs. Dit project kan worden uitgevoerd door financiële bijdragen van het Oranje Fonds en het VSBfonds en vindt plaats van begin 2011 tot medio 2012.

Rona Postma, directeur van de LOBO, is zeer verheugd over de subsidietoekenning voor Ouders voor Ouders. 'Met dit project vergroten we de ouderbetrokkenheid in het voortgezet onderwijs. We gaan ouders meer betrekken bij het onderwijs aan hun kind en we willen de sociale samenhang tussen groepen ouders versterken.'

Uit onderzoek blijkt dat onderwijsondersteunend gedrag van ouders gunstige effecten heeft op de ontwikkeling van kinderen. In het project zullen goed geïnformeerde ouders optreden als mentor voor ouders die weinig kennis hebben van het Nederlandse onderwijssysteem en de manier hoe het er op school aan toe gaat. Door deze mentor zijn de ouders beter in staat hun kind te ondersteunen. De mentoropzet vergroot ook de participatie en het actief ouderschap van ouders bij het onderwijs en zorgt voor contacten tussen beide groepen ouders.

Scholen voor voortgezet onderwijs die willen deelnemen aan het project Ouders voor Ouders kunnen meer informatie vinden op www.lobo.nl/oudersvoorouders.

De Landelijke Oudervereniging Bijzonder Onderwijs op algemene grondslag (LOBO) is de organisatie van ouders in het (algemeen bijzonder) onderwijs. De LOBO behartigt richting school en overheid de belangen van ouders met kinderen in het basis-, speciaal en voortgezet onderwijs door ondersteuning, informatievoorziening, scholing en advisering. De LOBO bevordert de deskundigheid van zowel individuele ouders als van ouders in de overblijfcommissie, de medezeggenschaps- en ouderraad.

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer ¤ 244 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij en De Lotto. De prins van Oranje en Prinses Màxima zijn beschermpaar van het Fonds.

VSBfonds zet zich in voor de kwaliteit van de Nederlandse samenleving. Een samenleving waar mensen actief aan deelnemen. Waarbij ze zich betrokken voelen en waarin ze de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Het fonds wil dat mensen elkaar ontmoeten en inspireren. En zich bewust zijn van zichzelf en hun omgeving. VSBfonds ondersteunt projecten die hieraan bijdragen. Met geld, kennis en netwerken. Sinds zijn start in 1990 heeft VSBfonds voor ruim ¤ 550 miljoen maatschappelijke projecten en initiatieven ondersteund die bijdragen aan de kwaliteit van de Nederlandse samenleving. VSBfonds is actief in de sectoren Mens & Maatschappij en Kunst & Cultuur.