Wageningen Universiteit en Researchcentrum Persbericht 16 december 2010

Plantenwetenschappen verkozen als beste opleiding van Nederland

De opleiding Plantenwetenschappen van Wageningen University is verkozen tot beste bacheloropleiding in Nederland. Wageningen University komt voor de zesde maal op rij als beste universiteit van Nederland uit de bus. Dat staat in de vandaag verschenen Keuzegids Universiteiten Voltijd 2011, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie. In de lijst van de 25 beste bachelor opleidingen, staan 12 opleidingen van Wageningen University. De Wageningse opleiding Plantenwetenschappen deelt de eerste plaats met een andere Wageningse opleiding: Agrotechnologie. Beide opleidingen haalden een score van 90 uit 100.

De keuzegids stelt: "Het Wageningse plantenwetenschappen is een echte topper. Volgens studenten is het bijna de perfecte opleiding en ze zijn helemaal lovend over de voorbereiding op hun toekomstige loopbaan en hoe ze zelf onderzoek leren doen. Maar ook de docenten en studiebegeleiders krijgen een grote pluim."

In het totaal komt Wageningen University als beste universiteit van Nederland uit de bus. Dat is al voor het zesde jaar op rij. De gids meldt: 'In Wageningen zit je altijd goed'. Onder de opleidingen rondom gezondheid, milieu, biologie, techniek en bedrijfskunde scoren de Wageningse opleidingen allemaal hoog.

Handicap en studie
Voor studenten met een handicap is Wageningen eveneens een goede plek om te studeren. De redactie van de Keuzegids Universiteiten 2011 schrijft: 'Traditioneel zijn Wageningen Universiteit en de Universiteit Twente er goed in om studenten met een beperking te begeleiden en steunen.'

Onafhankelijk oordeel
Die kwaliteitsbeoordeling van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie omvat steeds tien onderdelen. Vijf berusten er op oordelen van studenten, één op deskundigenoordelen en twee op onderwijsstatistieken over uitval en studiesucces. De twee laatste onderdelen zijn gebaseerd op cijfers over het aantal les- of contacturen en over de groepsgrootte in een opleiding.
--------------