Ingezonden persbericht


+++ Persbericht +++

Frogster Start Grote Liefdadigheidsactie voor Kinderen in Bhutan Exclusieve Runes of Magic Mounts beschikbaar ten behoeve van het Bhutan Project van Save the Children

Berlijn, 16/12/2010: Frogster start een grootschalige liefdadigheidsactie om noodlijdende kinderen te helpen in het Koninkrijk Bhutan, ook bekend als het 'Land van de Draak'. Vanaf nu kunnen Runes of Magic spelers een exclusieve Charity Wolf aanschaffen in de Item Shop van de Fantasy MMO-game, welke twee spelers tegelijk door de virtuele wereld laat reizen met een maximale snelheid. Frogster zal voor elke verkochte mount vijf euro doneren aan een educatieprogramma opgezet door Save the Children dat zich richt op het ondersteunen van ouders en kinderen in de afgelegen bergregio's van Bhutan. Save the Children is 's wereld's grootste onafhankelijke kinderhulporganisatie en gebruikt de opbrengsten om zogenoemde 'schoolklassen op afstand' op te zetten met als doel om mensen bewuster te maken van de problemen die vele adolescenten in Bhutan ondervinden ten opzichte van educatie en gezondheidszorg.

Vanwege het grote succes van de campagne met Moa's Charity Steed tijdens Kerst vorig jaar, zal Frogster nu dezelfde hogesnelheids-mount aanbieden en vier euro per verkocht exemplaar doneren aan het Save the Children project in Bhutan. Bounty Bay Online spelers krijgen ook de mogelijkheid het project te steunen. De exclusieve 'Demonic Shadow', welke fungeert als camouflage voor schepen van spelers en ze beschermt tegen stormen en piraten en hun schipattributen zoals resistance verbetert, is beschikbaar in de item shop van Frogster's zeevarende MMO-game. Voor elk van deze verkochte ship charms zal Frogster zeven euro doneren aan het project.

Frogster en Save the Children moedigen all spelers aan om mee te doen en een zo groot mogelijke donatie te verzamelen om de kinderen in Bhutan te helpen. De Charity Wolf staat beschikbaar in de Runes of Magic Item Shop voor 225 Diamanten en Moa's Charity Steed staat beschikbaar voor 199 Diamanten. De BBO Demonic Shadow ship carm is beschikbaar voor alle spelers voor 495 Shop Points. Het gedoneerde bedrag per verkocht item komt overeen met alle opbrengsten na aftrek van belastingen en direct gerelateerde kosten van derde partijen. Runewalker, de Taiwanese ontwikkelaar van Runes of Magic, zal ook het project steunen door af te zien van hun gebruikelijke winstdeling, zo dat zij niet het gedoneerde bedrag verminderen.

'Dankzij de overweldigende steun van onze spelers vorig jaar, werden we in de gelegenheid gesteld om 40.000 euro te doneren aan Save the Children om zo het belangrijke werk dat zij uitvoeren met het vechten voor de rechten van het kind over de hele wereld te ondersteunen. We zijn enthousiast over het project van de organisatie in the bergregio's van Bhutan en blij ze te helpen hun doelen te bereiken met deze liefdadigheidsactie,' reageerde Andreas Weidenhaupt, lid van de raad van bestuur van Frogster Interactive Pictures AG, op het initiatief. Meer informatie over deze liefdadigheidsactie staat beschikbaar op: www.runesofmagic.nl en www.savethechildren.org.