Politie Twente

Vier jongens aangehouden voor openlijke geweldpleging Almelo
Woensdagavond 15 december zijn in Almelo vier jongens aangehouden. De jongens worden verdacht van het plegen van vernielingen door middel van vuurwerk.

Omstreeks 22.30 uur kreeg de politie melding dat op de Sesastraat een parkeerautomaat zou zijn opgeblazen door middel van vuurwerk. De melder gaf het signalement op van vier knapen. Agenten troffen in De Galerij een viertal jongens aan, dat voldeed aan het opgegeven signalement. Eén van de jongens had vuurwerk bij zich. De jongens zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging en zijn voor verder verhoor ingesloten. Het gaat om drie jongens uit Almelo van 17 en één jongen van 16 jaar oud. (2010111942)

Twee mannen aangehouden voor bezit inbrekerswerktuig Hengelo
In de vroege ochtend van donderdag 16 december zijn twee mannen uit Hengelo en Enschede aangehouden voor het in bezit hebben van inbrekerswerktuig.

Omstreeks 01.15 uur controleerden agenten een auto bij een tankstation aan de Haaksbergerstraat in Hengelo. Uit de controle bleek dat de auto niet verzekerd was en dat de APK was verlopen. De twee inzittenden, een 23-jarige Hengeloër en een 28-jarige Enschedeër, werden daarop aangesproken. Bij verdere controle in de auto, werd een busje pepperspray aangetroffen en divers inbrekerswerktuig. De mannen zijn aangehouden voor het in bezit hebben van inbrekerswerktuig en een wapen. De mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten. (2010111946)

Winkeldief aangehouden
Enschede
Woensdag 15 december is omstreeks 13.15 uur een winkeldief aangehouden in een winkel in de Klanderij in Enschede. Op bewakingsbeelden was te zien dat een man artikelen uit het schap wegnam en deze onder zijn jas stopte. Bij het verlaten van de winkel werd de man door een beveiligingsmedewerker aangesproken. Onder zijn jas had de man twee artikelen gestopt. De man is overgedragen aan de politie. Omdat de man bij de politie te boek staat als veelpleger, is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Tevens is hem een gele kaart uitgereikt, die geldt als waarschuwing. Als de man binnen een half jaar weer een winkeldiefstal begaat, krijgt hij een rode kaart en mag dan bij alle aangesloten winkeliers in Enschede voor de duur van één jaar geen bezoek brengen. (2010111818)

900 kilo vuurwerk in beslag genomen Hengelo
Na een anonieme melding is op 13 december rond 11.00 uur een Hengeloër van 41 aangehouden omdat hij in het bezit was van ruim 900 kilo vuurwerk. De man is voor verhoor meegenomen en er is een proces-verbaal opgemaakt.

De melding was dat de verdachte vuurwerk verhandelde vanuit zijn auto en dat hij het vuurwerk zou opslaan in een container. Daarop is de politie een onderzoek gestart. Op het moment dat bekend was dat de container zich aan de Hassinkweg bevond, is de politie er naar toe gegaan. De verdachte heeft vervolgens de container geopend. In de container is ongeveer 900 kilo vuurwerk, zowel professioneel vuurwerk als vuurwerk voor particulier gebruik, aangetroffen. De verdachte is vervolgens aangehouden en verhoord. Het vuurwerk is in beslaggenomen. (2010110192)

Algemene verkeerscontrole
Enschede/Haaksbergen
In zowel Enschede als Haaksbergen is 15 december een algemene verkeerscontrole gehouden in de middag en avond. Tijdens de controle zijn 42 processen-verbaal opgemaakt voor:
- rijden zonder gordel, 9 x
- niet kunnen tonen van rijbewijs, 4 x
- niet goed werkende verlichting, 26 x
- autoruiten niet ijsvrij, 2 x
- openstaande boete, 1 x
(2010111915)

Huisverboden uitgereikt
Hellendoorn
Een 33-jarige vrouw uit Hellendoorn kreeg woensdag 15 december een huisverbod opgelegd na huiselijk geweld. De vrouw wordt verdacht van mishandeling van haar 42-jarige partner en is aangehouden. Hulpverlening is opgestart. (2010111910)

Enschede
Een 33-jarige Enschedeër heeft woensdag 15 december een huisverbod opgelegd gekregen na huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 40-jarige partner. Hulpverlening is in gang gezet. (2010111839)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

16 december 2010
Marije Versteeg: 053-4555588

---- --