EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

Geachte redactie,

Hierbij een korte reactie van EVO op het persbericht Containervervoerders op hoge kosten door verstoringen terminals Rotterdamse haven dat u hedenochtend van TLN ontving. Voor vragen kunt u contact opnemen met ondergetekende via 06 216 42 444. Het persbericht van TLN heb ik volledigheidshalve onderaan dit bericht opgenomen.

"EVO vindt dat verladers en vervoerders samen moeten optrekken, als er bij het Havenbedrijf Rotterdam c.q. bedrijven met wie verladers / transporteurs zaken doen teveel technische storingen en dergelijke zijn die leiden tot vertragingen in de logistieke keten en bij het vervoer van goederen. EVO wil de problemen graag samen met TLN bij betreffende partijen onder de aandacht brengen. Zij zijn immers degenen die op de feitelijke problemen - de oorzaak - moeten worden aangesproken.

De oproep van TLN aan het adres van verladers, interpreteert EVO als een oproep om in de contractbesprekingen tussen individuele transporteurs en verladers vormen van overmacht als onderdeel van het contract aan de orde te stellen. Dat is dan vooral ook een oproep aan transportbedrijven zelf. Zij kunnen hun eigen bedrijfsrisico's en de omstandigheden (weer / falende techniek etc.) het beste inschatten en moeten die bespreekbaar maken bij contractonderhandelingen met verladers."