Ingezonden persbericht


::::Persbericht::::

Beatport of Zippyshare? Strom recordings geeft gratis downloads weg Zoutman vs Roderick Fox "Lawnmower Girl / Klong" (strnl004)

Waar steeds meer artiesten zich vandaag de dag afvragen of het nog loont om op Beatport aanwezig te zijn met alle torrent en zippyshare sites, welke illegaal gratis muziek aanbieden, is die vraag bij het Amsterdamse techno label Strom recordings al een tijdje geen vraag meer.

Sinds 2010 heeft het label namelijk een sub label (Strom NL), ook wel Net Label genaamd, waar artiesten van Strom recordings gratis hun tracks weggeven als download en waarvan het aantal downloads gemiddeld na de eerste twee dagen al een nummer 1 notering in diezelfde Beatport chart zouden opleveren.

'Blijkbaar is de behoefte bij liefhebbers van dance muziek om ervoor te betalen wat minder groot dan bij fans van pop artiesten. Dus downloaden mensen liever gratis de muziek', aldus label eigenaar James Nidecker. 'Veel mensen (en dus ook DJ's) kijken naar de charts en gaan dan lekker zippysharen op zoek naar goede kwaliteit mp3's, voor thuis of om te draaien'.

Dus heeft Strom sinds 2010 een sub label opgericht waar ze gratis downloads van kwaliteits techno, minimal en tech-house tracks weggeven en is het tevens een goed promotiemiddel alsook de kweekvijver voor aanstormend talent.

'Want', zegt James, 'Beatport heeft steeds strengere kwaliteitseisen aan releases en dat maakt het voor onbekende producers lastig om bij gevestigde labels binnen te komen. Die releasen dan liever bekende producers uit hun stal met enige garantie op een hogere verkoop van die release. Soms wil je een onbekende artieste eerst introduceren aan een groot publiek en voor ons werkt dat via Soundcloud optimaal'.

Zowel Zoutman als Roderick Fox zijn echter geen onbekenden in de techno scene en staan bekend om hun pompende sound binnen het techno/tech-house genre.

Download nu gratis deze nieuwe release op de website van Strom recordings of ga rechtstreeks naar de Strom Soundcloud pagina.

http://stromrecordings.com/downloads/
http://soundcloud.com/stromrecordings/sets/strnl004-zoutman-vs-roderick-fox-lawnmower-girl-klong-free-download/

::::einde persbericht::::




Ingezonden persbericht