Ingezonden persbericht


Canadese Nationale Spoorwegen (CN) kiezen voor transport- en logistieke planningoplossing van Quintiq Wederom miljoenencontract voor Quintiq door keuze van grootste spoorgoederenvervoerder in Canada

's-Hertogenbosch, 16 december 2010 - Canadian National (CN) (TSX: CNR)(NYSE: CNI) sluit een miljoenenovereenkomst met Quintiq voor de levering en uitrol van de Logistics Planning-software. Dit is de oplossing van Quintiq voor intermodale routing, planning en truckmanagement. Quintiq is een toonaangevende aanbieder van Advanced Planning & Scheduling-softwareoplossingen (APS). CN is de grootste goederenvervoerder per spoor in Canada en beschikt over een van de grootste spoorwegnetwerken voor vrachtvervoer in Noord-Amerika.

De Logistics Planner van Quintiq verenigt alle eisen voor intermodaal logistiek beheer in één enkel, compleet systeem. Deze oplossing integreert een groot aantal logistieke diensten en biedt zodoende organisatiebrede transparantie, communicatie en operationele leiding.

De Logistics Planner van Quintiq stelt CN in staat om zijn complexe logistieke supply chain verder te optimaliseren en zijn Key Performance Indicators (KPI's) en concurrerende marktpositie verder te verbeteren. CN zal de software inzetten voor zijn intermodale logistieke afdeling waar expeditie- en klantenservicemedewerkers verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Wanneer de oplossing is geïmplementeerd, zal de Logistics Planner van Quintiq CN ondersteunen bij het bieden van een optimaal serviceniveau en efficiënt beheer van de vrachtbewegingen. Het project start in januari 2011.

Quintiq is een gerenommeerde aanbieder van geavanceerde planningoplossingen in Europa. Het marktaandeel van het bedrijf op de Noord-Amerikaanse logistieke markt groeit snel. Naast het partnerschap met CN implementeert Quintiq op dit moment een wereldwijde transportoplossing voor Air Products in Pennsylvania, Verenigde Staten. Dit bedrijf is met een miljardennomzet marktleider op het gebied van industriële gassen, performance materials (chemische-synthesematerialen), apparatuur en diensten.

###

Over Canadian National
CN - Canadian National Railway Company en zijn dochterbedrijven - is actief van Canada tot Midden-Amerika en van de Atlantische en Stille Oceaan tot de Golf van Mexico. CN bedient de havens van Vancouver, Prince Rupert in British Columbia, Montreal, Halifax, New Orleans en Mobile in Alaska. Daarnaast bereikt CN belangrijke stedelijke gebieden als Toronto, Buffalo, Chicago, Detroit, Duluth in Minnesota, Superior en Green Bay in Wisconsin, Minneapolis/St. Paul, Memphis, St. Louis en Jackson Mississippi, met verbindingen naar alle punten binnen Noord-Amerika.

Over Quintiq
Quintiq biedt geavanceerde planning-, scheduling- en supply chain-software. De software van het snelgroeiende bedrijf, opgericht in 1997, ondersteunt planning en optimalisatie van complexe bedrijfsprocessen in de gehele organisatie. De hoofdkantoren van Quintiq staan in Nederland en de Verenigde Staten en het bedrijf heeft vestigingen in Australië, China, Finland, Duitsland, Italïe, Maleisië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Quintiq wordt gebruikt op meer dan vijfhonderd locaties in 75 landen. Voor meer informatie: www.quintiq.com. Twitter: www.twitter.com/quintiq.


· Volg ons op Twitter: www.twitter.com/quintiq
· Voeg ons toe aan uw LinkedIn-account: www.linkedin.com/company/quintiq
· Bekijk ons op het Quintiq YouTube-kanaal: www.youtube.com/quintiqnews
· Leer ons kennen via Facebook: www.facebook.com/quintiq