Tweede Kamer der Staten Generaal

16 december 2010

Voordewind daagt kabinet uit voor collecte Serious Request

Tweede Kamerlid Joël Voordewind zal vanavond bij de eindstemming in de Tweede Kamer een collecte houden voor de Glazen Huis-actie van Serious Request voor de stille slachtoffers van aids. Voordewind heeft staatssecretaris Knapen uitgedaagd om ook morgen in de ministerraad met de pet langs te gaan bij zijn collega's. Hij heeft toegezegd dit te zullen doen. Voordewind: ,,Hoewel ik natuurlijk liever een royale gift van de overheid had gezien ben ik het van harte met de 3fm-dj's eens: 'Iedere euro telt'. Ik ben blij met dit gebaar van de staatssecretaris en ga er eigenlijk van uit dat de twintig bewindslieden zich uitgedaagd weten meer te geven dan de Tweede Kamer bij elkaar. We zullen zien.'

De eindstemming in de Tweede Kamer vindt waarschijnlijk aan het begin van de avond plaats. Voor aanvang van deze stemming zal Voordewind met een collectebus door de Kamer gaan. De ChristenUnie-fractie zal intern onder medewerkers ook een collecte houden voor de succesvolle publieksactie van de dj's van 3fm die zich 6 dagen opsluiten in het Glazen Huis in Eindhoven. De opbrengst van de 3fm-actie zal gaan naar de opvang van aidswezen.

Voordewind heeft twee jaar geld vrijgemaakt voor projecten die aidswezen opvangen, onderwijs geven en in hun dagelijks onderhoud voorzien.

////////////////////////




Tweede Kamer der Staten Generaal