Ingezonden persbericht


donderdag 16 december 2010

Publicatieprijs SMVP 2011

De voorbereidingen voor de SMVP Publicatieprijs 2011 zijn gestart. Publicaties kunnen hiervoor vanaf heden (schriftelijk of via mail: smvp@smvp.nl) aangemeld worden bij het bureau van de SMVP.

De Publicatieprijs SMVP wordt eens per twee jaar toegekend. Hiermee wil de SMVP een bijdrage leveren aan de maatschappelijke veiligheid en de veiligheidszorg op het raakvlak van overheid - in het bijzonder politie - en samenleving. In 2009 is de prijs uitgereikt aan Jan Dirk de Jong voor zijn boek 'Kapot Moeilijk, een etnografisch onderzoek naar opvallend delinquent groepsgedrag van 'Marokkaanse' jongens'. In het najaar van 2011 zal de volgende Publicatieprijs worden uitgereikt. Daartoe wordt vanaf eind 2010 door het voorbereidingscomité (de zogenoemde leesploeg) een begin gemaakt met het verzamelen van in aanmerking komende publicaties. Uit de op deze wijze samengestelde longlist wordt een voordracht (shortlist) gemaakt voor de jury. Eind 2011 zal, zoals gebruikelijk, een conferentie worden georganiseerd rond het thema van het bekroonde boek. Op dit symposium zal de prijs, bestaande uit een speciaal vervaardigd keramiek, een oorkonde en een geldbedrag, officieel worden uitgereikt aan de winnende auteur(s).

Voor de samenstelling van de jury, de samenstelling van het voorbereidingscomité, en het Statuut Publicatieprijs SMVP dat geldt voor het in aanmerking komen voor de publicatieprijs, verwijzen wij u naar onze website www.smvp.nl.