Ingezonden persbericht


Geen financieel toezicht voor gemeente Montfoort

Provincie Utrecht heeft vertrouwen in de begroting

De financiële positie van de gemeente Montfoort is door de Provincie Utrecht voldoende gezond bevonden. Na het doorvoeren van een aantal wijzigingen op de eerdere begroting, besloot de Provincie om geen financieel toezicht toe te passen op de gemeente.

De Provincie Utrecht gaf eind november aan het voornemen te hebben de gemeente Montfoort onder preventief financieel toezicht te plaatsen. Hierna heeft een overleg plaatsgevonden tussen de gemeente en de Provincie. De gemeente heeft als reactie op dat gesprek gezocht naar wijzigingen in de begroting, waardoor de Provincie mogelijk zou heroverwegen. Deze wijzigingen, door de gemeenteraad op 13 december geaccordeerd, hebben uiteindelijk gezorgd voor het vertrouwen van de Provincie in de begroting voor 2011.

"We vinden het belangrijk dat de Provincie vertrouwen in de gemeente en haar financiën heeft. We hebben hard gewerkt om de begroting goed te krijgen en om de inwoner zo veel mogelijk te sparen. Ik ben daarom erg content met deze uitkomst.", aldus wethouder financiën, Van Beers.




Ingezonden persbericht