Persbericht

Vraag naar trainingen DNSSEC en IPv6 neemt toe
~ Netwerkspecialist AXIANS neemt nieuwe trainers aan om te voldoen aan stijgende vraag ~

Utrecht, 16 december 2010 - De vraag naar trainingen op het gebied van DNSSEC en IPv6 in Nederland en België neemt toe. Netwerkspecialist AXIANS, die sinds begin 2010 zowel managers als eindgebruikers opleidt in deze opkomende technologieën, heeft twee nieuwe trainers aangesteld om aan de groeiende behoefte kunnen voldoen.

Volgens Chris Buijs, Manager Core Network Services bij AXIANS zijn de opleidingen populair doordat het gevoel van urgentie steeds meer begint te leven bij bedrijven in de Benelux: "Zowel de overgang van IPv4 naar IPv6 als de mogelijkheden van DNSSEC staat hoog op de agenda van veel bedrijven. Het moment waarop de IPv4-adressen zijn vergeven, komt nu echt heel dichtbij, dus het is niet verwonderlijk dat bedrijven willen weten hoe ze hier mee om moeten gaan. Daarnaast biedt DNSSEC sinds dit jaar een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden om het DNS-verkeer te beveiligen. Dit is voor veel bedrijven een uitkomst, met name als ze te maken hebben met transacties van gevoelige gegevens, zoals banken en webwinkels. In onze trainingen leggen we ze uit hoe dat in zijn werk gaat - zowel op technisch gebied aan de IT-beheerder als op strategisch niveau aan de manager."

Sinds de start van Educational Services in begin 2010 heeft AXIANS al 300 cursisten opgeleid. Voor het eerste kwartaal van 2011 zijn er nu al 100 nieuwe aanmeldingen. Naast de eigen trainingen is AXIANS ook officieel gecertificeerd trainingspartner van onder meer Infoblox en Sunny Connections. Het trainingsaanbod is onlangs uitgebreid met Netwerk Management trainingen van Infoblox NetMRI. AXIANS is in Europa als enige gecertificeerd om deze trainingen aan te bieden. Het volledige aanbod van AXIANS Educational Services is te vinden op: http://www.axians.nl/trainingen