Hulpverlening Gelderland Midden

Feestelijk en veilig naar 2011

ARNHEM (regio) - De hulpverleningsdiensten in Gelderland-Midden hebben zich, net als voorgaande jaren, terdege voorbereid op een feestelijke maar ook veilige jaarwisseling. Samen met gemeenten, brandweer en Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) zijn afspraken gemaakt om één van de grootste evenementen in onze regio zoveel mogelijk feestelijk maar ook veilig te laten verlopen.

Tijdens een persbijeenkomst op donderdag 16 december lichtten de partners toe welke maatregelen zij hebben genomen om oud & nieuw 2010-2011 in goede banen te leiden. Net zoals vorig jaar is één van die afspraken ondermeer dat geweld tegen medewerkers met een publieke taak zoals politieagenten, brandweermensen, ambulancepersoneel en gemeenteambtenaren niet getolereerd wordt. Voor de afhandeling ervan zijn afspraken gemaakt met onder meer het Openbaar Ministerie (OM). Deze zaken krijgen bijzondere aandacht van het OM. Zij zullen streng optreden tegen verdachten in dergelijke zaken en zal extra hoge straffen eisen.

Hulpverlening Gelderland-Midden

Binnen Gelderland-Midden gaan Brandweer- en GHOR organisatie goed voorbereid op weg naar de komende jaarwisseling. De dienstdoende medewerkers zijn of worden gebrieft over bijvoorbeeld gemaakte afspraken, over de te gebruiken procedures ten aanzien van verbindingen en de houding met betrekking tot verbaal en/of fysiek geweld. Duidelijk is dat er geen agressie wordt getolereerd. De hulpverleners willen hun werk zo goed en zo snel mogelijk doen en vragen dan ook aan alle feestvierders om dit mogelijk te maken. Er zijn korte lijnen afgesproken die het directe contact tussen de leidinggevenden van politie, ambulance en brandweer mogelijk maken waardoor er, indien nodig, snel en adequaat zal worden gereageerd.

Feestelijk en veilig

Als samenwerkende partners gaan gemeenten, brandweer, ambulancedienst, Openbaar Ministerie en politie er vanuit dat de jaarwisseling feestelijk maar vooral veilig zal verlopen