Ingezonden persbericht


Persbericht

datum:
16 december 2010

Naar Museon Den Haag in kerstvakantie

In het Haagse Museon zijn, naast de prachtige en informatieve vaste opstellingen, in de kerstvakantie bijzondere exposities te zien. De wereld van de scheepvaart, een interactieve maritieme tentoonstelling, schenkt veel aandacht aan de technologie die wordt toegepast bij verkeer en vervoer over water, zoals navigatie. Daarnaast is er nog veel meer te ontdekken op het gebied van scheepvaart, waaronder de containerafhandeling in de havens en design van moderne schepen. Te zien en te ontdekken tot en met 16 januari 2011.

Tot en met 6 maart 2011 kan de expositie Wildlife Photographer of the Year, met 's werelds beste natuurfoto's, worden bezocht. De tentoonstelling is samengesteld uit de bekroonde foto's van 'The Wildlife Photographer of the Year Competition', een prestigieuze internationale fotografiewedstrijd waaraan de meest excellente natuurfotografen deelnemen. Bovendien organiseert het Museon op zondag 9 januari en 6 maart 2011 twee bijeenkomsten van de Museon Wildlife Photo Community. Fotowerk van het publiek wordt hier door een deskundige jury beoordeeld. Meer weten of meedoen? Kijk op www.museon.nl

Activiteiten

Tijdens de kerstvakantie worden er veel activiteiten georganiseerd voor iedereen vanaf 6 jaar. Kijk voor het complete overzicht op www.museon.nl.

Aan de slag in het Atelier

In het Atelier kunnen kinderen creatief aan de slag onder begeleiding van een docent. Kinderen kunnen in de kerstvakantie naar aanleiding van De wereld van de scheepvaart verschillende werkstukken maken. Het Atelier is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en kost ¤ 3,50, exclusief entree museum. Openingstijden: iedere vakantiedag - de zaterdag uitgezonderd - van 12.30 tot 16.30 uur. Reserveren is niet nodig. Kijk ook voor speciale arrangementen voor verjaardagsfeestjes op www.museon.nl.

Haaientanden bikken
Op 19 december kan iedereen vanaf 6 jaar deze workshop bijwonen. Je gaat als een echte geoloog haaientanden uit steen (gips) bikken. Bij deze aanschouwelijke activiteit kom je alles te weten over deze imposante 'zeerovers'. Van 12.00 tot 15.00 uur, kosten ¤ 1,- exclusief entree Museon.

Recycle workshops, geef afval een tweede kans!
Op 20 en 27 december wordt in deze workshop aandacht besteed aan het duurzaamheid. Gebruikte materialen worden creatief hergebruikt. Deze activiteit is voor iedereen van 6 t/m 12 jaar (max. 20 personen). Van 13.30 t/m 15.30 uur, kosten ¤ 2,- exclusief entree Museon.

Museon
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie en een interdisciplinaire benadering. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen. Het fotowerk in 'Wildlife Photographer of the Year' benadrukt de schoonheid van de aarde. De tentoonstelling zet aan tot nadenken over de verantwoordelijkheid van de mens zich in te spannen tot het behoud ervan. Openingstijden en prijzen
Het Museon is van dinsdag t/m zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties (alle regio's) ook op maandag geopend. 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het Museon gesloten. De toegangsprijs voor personen van 12 tot en met 18 jaar bedraagt ¤ 6,00. Volwasssenen betalen ¤ 8,50. Kinderen van 4-11 jaar betalenlen ¤ 4,-- en houders van een 65+Pas ¤ 7,--. Museumkaartart is geldig. Groepskorting mogelijk voor groepen boven de 20 personen.