Ingezonden persbericht


50.000ste kind sport dankzij het Jeugdsportfonds

Imane uit Veenendaal ontvangt bij hoofdpartner McDonald's waardecheque voor sportclinic

Amsterdam, 16 december 2010 -- Vandaag heeft het Jeugdsportfonds een mijlpaal bereikt. De aanvraag voor de 12-jarige Imane Saoud uit Veenendaal is de 50.000ste sportkans die aan een kind is geboden dankzij het Jeugdsportfonds. Om deze mijlpaal te vieren, ontving Imane in McDonald's restaurant Veenendaal een waardecheque uit handen van Diego Nibte, het eerste kind dat ooit dankzij het Jeugdsportfonds kon sporten. McDonald's stelde als hoofdsponsor van het Jeugdsportfonds één van haar restaurants beschikbaar om dit feestelijke moment te vieren. Als partner van nationale en lokale sportinitiatieven wil McDonald's sporten en bewegen bij jongeren stimuleren als onderdeel van een bewuste leefstijl.

'Het Jeugdsportfonds betaalt op jaarbasis de sportcontributie en sportkleding van kinderen waarvan de ouders niet voldoende geld hebben. Inmiddels hebben wij maar liefst 50.000 keer een lidmaatschap van een sportclub mogen financieren. Wij zijn er heel trots op dat we deze mijlpaal hebben bereikt. Dit biedt ons inspiratie om nog meer kinderen te laten ervaren hoe het is om te sporten en lid te zijn van een sportvereniging', aldus Trinko Keen, algemeen directeur van het Jeugdsportfonds. In Nederland leven ruim 340.000 kinderen in armoede. Een deel van deze kinderen wil graag sporten, maar kan dit niet omdat er thuis geen geld is voor het lidmaatschap bij de club om een sporttenue te kopen.

Imane Saoud ontving de waardecheque van Diego Nibte, die in 1999 als eerste kind de mogelijkheid kreeg van Jeugdsportfonds om te gaan sporten bij een karatevereniging in Amsterdam. Nu, 11 jaar later, laat Diego weten dat hij dankzij het Jeugdsportfonds kon ervaren hoe het is om bij een sportvereniging te sporten en hoe hij hierdoor in contact kwam met andere kinderen. Bij de overhandiging van de cheque was de hele klas van Imane uitgenodigd om aanwezig te zijn. Met deze cheque kan Imane, die zelf graag voetbalt, lid worden van een voetbalvereniging. Bovendien kan zij hiermee een sportclinic volgen van Anouk Hoogendijk, voetbalster bij FC Utrecht en het Nederlandse dameselftal. Imane is met haar hele klas uitgenodigd voor deze sportclinic bij voetbalclub FC Utrecht.

McDonald's partner van Jeugdsportfonds

McDonald's biedt ondersteuning aan initiatieven die mensen bewust maken van het belang van een verantwoorde leefstijl. Als familierestaurant richt McDonald's zich daarbij vooral op gezinnen, families en kinderen. Om deze reden is McDonald's sinds 2009 hoofdpartner van het Jeugdsportfonds. Dit fonds zorgt ervoor dat kinderen die het thuis niet breed hebben zich toch kunnen aansluiten bij een sportclub. Sporten sterkt kinderen in hun fysieke en mentale ontwikkeling. McDonald's vindt daarom net als het Jeugdsportfonds dat ieder kind de mogelijkheid moet krijgen om te sporten.

Over McDonald's
In Nederland heeft McDonald's 225 restaurants, die wekelijks door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.500 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald's vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald's wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.


---



Ingezonden persbericht