Ingezonden persbericht


Persbericht

Bacteriën belangrijker dan slijtage bij vervanging tandenborstel

Zeist, 16 december 2010 - Voor 29 procent van de Nederlandse vrouwen zijn bacteriën de belangrijkste reden om hun tandenborstel te vervangen. Hiermee zijn de uiteenstaande borstelharen van hun koppositie verdrongen.(1) Dit blijkt uit onderzoek van Aquafresh.

Het onderzoek is afgenomen onder ruim 1150 vrouwelijke bezoekers van 18 jaar en ouder van de Margriet Winter Fair 2010. Naast de bacteriën vond 25 procent uiteenstaande borstelharen de belangrijkste reden voor vervanging. De resultaten zijn opvallend, want nog niet eerder speelden bacteriën een rol bij de vervanging van tandenborstels. Begin 2010 beschouwde slechts 2,6 procent van de Nederlanders bacteriën als reden voor vervanging. Uiteenstaande tandenborstelharen scoorden daarentegen 64 procent.(1)

Poetsen met oude borstel
Hoewel de Nederlandse vrouw geen bacteriën in haar tandenborstel wil, poetst zij nog wel met een te oude borstel: 29 procent van de ondervraagden geeft aan een borstel te gebruiken die tussen de drie en zes maanden oud is. Dit terwijl tandartsen aanraden een tandenborstel iedere drie maanden te vervangen!

Nieuw seizoen? Nieuwe tandenborstel!
Het onafhankelijke onderzoeksinstituut TNO heeft recent een studie uitgevoerd naar de microbiologische gesteldheid van tandenborstels bij langdurig gebruik.(2) Hieruit blijkt dat er na drie maanden gemiddeld 7 miljoen bacteriën op je tandenborstel zitten. Een duidelijk argument om je tandenborstel iedere 3 maanden te vervangen! Aquafresh raadt aan om de wisseling van de seizoenen als natuurlijk geheugensteuntje te gebruiken: elk seizoen een nieuwe tandenborstel!

Aquafresh
Aquafresh streeft ernaar de algemene mondgezondheid te bevorderen met onderzoek, innovatie en goede voorlichting. Aquafresh, sinds 1975 op de Nederlandse markt, is bekend vanwege haar drievoudige bescherming, gesymboliseerd door de drie kleuren rood, wit en blauw. Deze kleuren staan voor gezond tandvlees, sterke tanden en frisse adem. Aquafresh biedt mondverzorgingsproducten voor het hele gezin: van tandpasta tot tandenborstels, van mondwater tot mondspray.

////Einde persbericht////