Ingezonden persbericht


Persbericht

Elfstedenkoorts: Henk Angenent ziet kansen voor bonkige tuinders!

Culemborg, 16 december 2010 Ook tuinders krijgen deze winter steeds meer last van schaatskoorts. Met de 11 stedentocht in het achterhoofd hebben zij daarom meegedaan aan een schaatsclinic van Henk Angenent, nog steeds de laatste winnaar. De clinic was 15 december op Flevonice. Henk: "Er blijkt zeker talent in deze groep te zitten, vooral bij de oudere tuinders". Henk is dit jaar het boegbeeld van de campagne Duurzaam telen, begint bij jou. Deze campagne brengt haalbare en effectieve gewasbeschermingmethoden onder de aandacht bij Nederlandse tuinders. Bekijk op film hoe Henk de bonkige tuinders onder handen neemt op www.duurzaamtelenbegintbijjou.nl.

Bonkige tuinders en talent Tien tuinders uit het hele land hebben dit najaar de prijsvraag over duurzame gewasbeschermingsmethoden gewonnen. Als prijs konden zij gisteren op Flevonice meedoen aan de schaatsclinic. Het was een bont gezelschap van paprika-, aardbeitot chrysantenteler. Harde werkers die hun energie ook op het ijs kwijt konden. Henk Angenent was tevreden over de schaatsende tuinders: "Er zijn talenten bij die de 11 stedentocht zeker aan kunnen'. Henk gaf deze talenten twee tips: "rij jezelf niet over de kop en blijf technisch rijden tot op de Bonkevaart". Telen is topsport Henk Angent maakte ook een vergelijking tussen topsport en telen. In beide gevallen is het belangrijk open te staan voor nieuwe ontwikkelingen. Tuinders staan voor de uitdaging het water op hun bedrijf optimaal te benutten en alleen te spuien wanneer er geen middelen in zitten. Zowel in management als in nieuwe technieken valt daar nog veel te winnen. Topschaatsers staan altijd voor de uitdaging de juiste trainingsmethoden te kiezen en ook open te staan voor nieuwe technieken zoals de klapschaats. Wel wordt het spannend hoe die klapschaats zich gaat houden bij het klunen tijdens de tocht, aldus Henk.

Effectieve gewasbeschermingmethoden Op de website www.duurzaamtelenbegintbijjou.nl zijn voor de tuinders een aantal effectieve gewasbeschermingsmethoden terug te vinden die bijdragen aan schoon water en een goede bedrijfsvoering. CLM, DLV Plant, Projecten LTO Noord, ZLTO, Arvalis en GBE communicatie voeren deze campagne uit in opdracht van het ministerie van EL&I.




Ingezonden persbericht