Robeco

Meer duurzame fondsen van Robeco bij SAM

16-12-2010

PERSBERICHT

Robeco brengt begin 2011 het beheer van een aantal fondsen over naar de toonaangevende vermogensbeheerder op het gebied van duurzaam beleggen SAM.

Duurzaam beleggen vraagt om een gespecialiseerde beleggingsaanpak, waarbij inzicht in duurzaamheid wordt vertaald naar financiële analyse. SAM richt zich exclusief op duurzaam beleggen. Robeco is van mening dat de factor duurzaamheid in beleggingsfondsen bijdraagt aan het risico/rendement profiel. Daarom wordt het beheer van een aantal fondsen overgebracht naar specialist duurzaam beleggen SAM. De fondswijzigingen vinden tussen 15 januari en 1 maart 2011 plaats.

Robeco houdt vast aan zijn verantwoord beleggen strategie door bij de analyse van bedrijven ook informatie over milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur, de zogenaamde Environmental, Social and Governance (ESG)-factoren, mee te wegen en door de actieve dialoog met bedrijven aan te gaan over specifieke duurzame thema's.

Gedetailleerde fondswijzigingen

* Robeco Agribusiness Equities wordt SAM Sustainable Agribusiness Equities
Het fonds blijft beleggen in aandelen van bedrijven in de landbouw sector maar bij de selectie van deze bedrijven zullen inzichten in duurzaamheid een belangrijkere rol gaan spelen.

* Robeco European Equities wordt SAM Sustainable European Equities SAM combineert bij de selectie van bedrijven inzichten in duurzaamheid met een fundamentele financiële analyse. Zo worden alleen bedrijven geselecteerd die voorop lopen op het gebied van duurzaamheid. Met de overgang naar SAM zal in een kleiner aantal Europese bedrijven worden belegd.

* Robeco European Stars Equities en Robeco European MidCap Equities worden samengevoegd met SAM Sustainable European Equities* Het SAM Sustainable European Equities fonds belegt in ongeveer 40 tot 60 bedrijven in Europa en richt zich op bedrijven die ondergewaardeerd zijn en voorop lopen op het gebied van duurzaamheid.


* Wijziging onder voorbehoud van goedkeuring door de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders op 14 januari 2011.


---