Travel Unie International Nederland N.V.

VOORZORGSLANDING ARKEFLY OP SCHIPHOL

Schiphol-Rijk, 16 december 2010 â Een ArkeFly toestel, op weg naar Arecife op het Canarische eiland Lanzarote, is vanavond twintig minuten na vertrek teruggekeerd naar Schiphol vanwege rookontwikkeling in de cabine. Het toestel heeft om 18.04 uur lokale tijd een probleemloze voorzorgslanding gemaakt op de Kaagbaan. Aan boord waren 178 passagiers en zes bemanningsleden. Als gevolg van de rookontwikkeling ondervond een aantal passagiers klachten. Een team van de luchthaven Schiphol en medewerkers van ArkeFly zorgen momenteel voor opvang van de passagiers.

Inmiddels is het toestel in het bijzijn van de brandweer onderzocht en weer âschoonâ bevonden. Technici van ArkeFly hebben de indruk dat bij het aanbrengen van vloeistof die het vliegtuig ijsvrij moet houden, mogelijk vloeistof terecht is gekomen in de inlaat van het airconditioning systeem. Dit zogenaamde âde-icenâ van het vliegtuig vindt bij winterse omstandigheden vlak voor de start plaats door een gespecialiseerd bedrijf.

Vanwege de nachtsluiting van de luchthaven van Arecife, kunnen de passagiers niet eerder dan morgenmiddag om 13.30 uur naar hun vakantiebestemming vertrekken. Zij worden ondergebracht in een hotel in de nabije omgeving van Schiphol.