Gemeente Barneveld


Barneveld mag Harselaar-West-West onteigenen

De gemeente Barneveld mag overgaan tot de onteigening van gronden die nodig zijn voor de realisering van het toekomstige bedrijventerrein Harselaar-West-West. Dat heeft de Kroon besloten. Op korte termijn start de onteigeningsprocedure.

De gemeente Barneveld wil ten westen van het bestaande bedrijventerrein Harselaar-West een nieuw be-drijventerrein realiseren: Harselaar-West-West. Op het nieuwe bedrijventerrein worden in ieder geval de British Car Auction (BCA) en een Logistiek Facility Center gevestigd. Het bedrijventerrein wordt ongeveer 15 hectare groot. De gemeente is eigenaar van ruim tweederde van de oppervlakte. De resterende gronden mogen nu worden onteigend.

De gemeenteraad van Barneveld heeft op 30 maart jongstleden een onteigeningsbesluit genomen. Dat besluit is ter goedkeuring naar de Kroon gezonden. Tegen het besluit zijn vier bedenkingen ingebracht, maar de Kroon heeft de gemeente in het gelijk gesteld.

De gemeente start op korte termijn de onteigeningsprocedure. Naar verwachting kunnen de gronden uiterlijk vóór de zomer van 2011 zijn overgedragen aan de gemeente Barneveld. De gemeente Barneveld zet in de tussentijd de voorbereiding van de realisering van het nieuwe bedrijventerrein voort.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl