Dura Vermeer

Rotterdam - 16 december 2010

RDM Campus winnaar van Rotterdam Architectuurprijs 2010

RDM Campus op Heijplaat, een realisatie van Dura Vermeer Bouw Rotterdam, is gekozen als publiekswinnaar van de Rotterdam Architectuurprijs 2010.

Wethouder Hamit Karakus heeft de Architectuurprijs namens het publiek uitgereikt aan bouwer Dura Vermeer Bouw Rotterdam, de architecten Plus Architecten en Van Heerden en Partners ism Studio Dara en opdrachtgevers Havenbedrijf Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en Albeda College.

Op het terrein van de voormalige Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) en in de omliggende gebouwen werken onderwijsinstellingen en bedrijven samen aan duurzame en innovatieve oplossingen op het gebied van bouwen, mobiliteit en energie. De herontwikkeling van het RDM terrein tot een RDM Campus waar onderwijsinstellingen en bedrijven samenwerken aan een duurzame toekomst wordt door het publiek gewaardeerd. Het terrein en de gebouwen hebben een geheel nieuwe invulling gekregen. Het is van een verloederd en verlaten terrein veranderd in een gebied waar hightech innovaties worden ontwikkeld. De renovatie door Dura Vermeer Bouw Rotterdam wordt gezien als vernieuwend, krachtig en uitnodigend en heeft volgens het publiek een verfrissende impuls gegeven aan de wijk Heijplaat.

Rotterdam Architectuurprijs 2010
Rotterdammers konden via Rotterdam.nl hun stem uitbrengen en hun waardering voor architectuur in Rotterdam uiten. De prijs is een initiatief van de gemeente Rotterdam en wordt georganiseerd door Architectuur Instituut Rotterdam (AIR). Met AIR als organisator is de Rotterdam Architectuurprijs niet langer een gemeentelijke prijs maar een prijs van de Rotterdammers voor de stad.