Gemeente Almelo

Theatervoorstelling over armoede, gratis toegang voor iedere Almeloër


2 december 2010 - Op donderdagavond 16 december om 19.30 krijgt het thema armoede via een toneelvoorstelling een gezicht. De Joseph Wresinski Cultuur Stichting voert die avond de toneelvoorstelling 'Lazarus' op. De voorstelling gaat over de vele gezichten van armoede. Alle inwoners van Almelo zijn welkom om de theatervoorstelling te gaan zien. De toegang is gratis.

Armoede heeft veel gezichten. Geen geld. Gezondheidsproblemen. Weinig of helemaal geen sociale contacten. Geen goede huisvesting. Door armoede staan veel mensen aan de zijlijn van de samenleving. De voorstelling maakt duidelijk hoe het is om arm te zijn en 'er niet bij te horen' in een mengeling van ontroerende, poëtische, onthullende en hoopgevende scènes.

De voorstelling is voor alle inwoners van Almelo, of u nu een laag, modaal of hoog inkomen heeft. Tijdens een nagesprek wisselen theatermakers en publiek ervaringen en gedachten over armoede uit.

In Almelo hebben organisaties hun krachten gebundeld om te voorkomen dat kinderen in armoede opgroeien en om sociale uitsluiting te bestrijden: het zogenaamde Armoedepact. Eén van de acties in het Armoedepact is het in beeld houden van het thema armoedebestrijding. Dat doet het Armoedepact samen met de inwoners van Almelo. Door er met elkaar over te praten, elkaar te confronteren en door samen activiteiten te ondernemen om armoede tegen te gaan.

De theatervoorstelling is op 16 december in de Elisakerk, Rembrandlaan 23 in Almelo en begint om 19.30 uur met een inloop met koffie en thee.