GroenLinks Waterland


Realistische oplossingen voor de Meubelmakerij

Donderdag 16 december 2010, 22:22u - frans ronchetti
* Meubelmakerij

* Monnickendam

* sociale woningbouw

* volkshuisvesting

* Weezenland

Realistische oplossingen voor de Meubelmakerij

GroenLinks wil graag realistische oplossingen zien voor het ontstane probleem bij de bouw van woningen aan het Weezenland. Wij willen niet een zich langdurig voortslepend conflict riskeren met als gevolg dat niet begonnen kan worden met de bouw. Met het College zijn we het eens dat een oplossing zoals aangedragen door AWM en De Tweede Vriendschap in relatie tot de bouw van Oranjezicht niet acceptabel is.

In de brief van 5 november jongstleden van de portefeuillehouder {of namens het College, dat is niet duidelijk} aan de heer Sluiters worden oplossingen aangegeven voor het probleem dat is ontstaan na het afhaken van de AWM.

Eén van die oplossingen is dat De Tweede Vriendschap ook zelf appartementen te koop of te huur kan aanbieden, volgens de voorwaarden ten aanzien van het sociale segment, de doelgroepen en de toewijzing.

Wij zouden graag van de portefeuillehouder bevestigd willen zien, dat dit inderdaad het geval is en of ook de heer Sluiters zich kan vinden in deze oplossing. Zo ja, dan willen we ook graag weten hoe of bij deze oplossing ook aan een antispeculatiebeding is gedacht, in het geval een sociale koopwoning wordt doorverkocht. Zo nee, dan zullen andere oplossingen moeten worden gezocht om te voorkomen dat op deze locatie langdurig leegstand of een gat in de bebouwing ontstaat.

Frans Ronchetti

Raadslid GroenLinks Waterland

Tijdens de vergadering sprak Wethouder Kools (VVD) zich uit voor een antispeculatiebeding om de sociale woningen in het project te behouden.