Gemeente Lelystad

Emmers strooizout worden niet meer geleverd

Donderdag 16 december 2010

De actie met de emmertjes strooizout is een groot succes geweest. De emmertjes van 7,5 kilo zout zijn binnen een week opgegaan. De gemeente is nu door haar hele voorraad emmertjes heen. Het is onduidelijk of het nog mogelijk is om een nieuwe lading te bestellen. De gemeente heeft daarom besloten om geen nieuwe bestelling meer te plaatsen.

Gemeente waardeert inzet

Gemeente Lelystad realiseert zich dat sommige inwoners geen emmertje hebben gekregen. Dit feit neemt de gemeente mee in de evaluatie voor 2011. De inwoners hebben wel laten zien dat zij zich actief inzetten om hun stoep of voetpad grenzend aan de woning sneeuw- en ijsvrij houden. Dit waardeert de gemeente en vraagt om dit ook te blijven doen. De inwoner kan daar huishoudelijk zout of zand voor gebruiken. Met 1 kilo zout is er genoeg strooicapaciteit voor 100m2, als er per vierkante meter 10 gram zout gestrooid wordt.

Voldoende zout voor strooien wegen

De wijkposten en de Stadswinkel in Lelystad bieden vanaf heden geen strooizout meer aan de inwoners van Lelystad aan. Er is nog wel voldoende strooizout in de opslagplaatsen voor het strooien van de wegen en fietspaden van Lelystad. De leverancier van het strooizout voor de wegen, ondervindt op dit moment geen problemen. Het gaat alleen om een stop op de levering van de emmertjes strooizout. Ja