Gemeente Hilvarenbeek


Koninklijke onderscheiding voor de heren Michels en Van de Wiel

Tijdens een Bijzondere Gelegenheid op zaterdag 11 december 2010 reikte burgemeester Palmen een Koninklijke onderscheiding uit aan de heren Michels en Van de Wiel, beiden uit Hilvarenbeek. De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijke uitzending ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig bestaan van VLOH-radio.

De heer Kees Michels was in 1985 een van de oprichters van de Vereniging Lokale Omroep Hilvarenbeek (VLOH) en is al die jaren ook radiotechnicus en programmamaker geweest. Van 1989 tot 1999 was hij initiator en eindredacteur van het jongerenprogramma âVrijthofâ en tussen 1990 en 1996 van het programma de âVan Geldershowâ. Van 1994 tot 2004 is hij ook bestuurslid van deze vereniging geweest. De laatste jaren is hij vooral actief als voorzitter van de redactieraad, coördinator van de programmering, en als technicus van de uitzending van de hoogmis vanuit de St. Petruskerk. Daarnaast heeft de heer Michels zich tussen 1978 en 1986 ingezet voor zwem- en waterpolovereniging De Dokkelaers; de laatste drie jaar daarvan als voorzitter.

De heer Jan van de Wiel is eveneens radiopionier van het eerste uur. Vlak na de oprichting van de VLOH is hij begonnen als programmamaker en presentator bij de VLOH. Al vijfentwintig jaar lang presenteert hij het wekelijkse en zeer goed beluisterde actualiteitenprogramma âBeeks Nieuws Nader Belichtâ, waarin tal van onderwerpen worden besproken die in de gemeente Hilvarenbeek spelen. Daarnaast was hij in de periode 2004-2009 penningmeester en lid van het dagelijks bestuur dat zorgt voor de dagelijkse gang van zaken binnen de vereniging. In de jaren 2008 en 2009 was hij lid van de centrale organisatie van Wèèrm Beek, een met Serious Request (Radio 3) vergelijkbare radioactie, en was hij presentator van de uitreiking van de Sportprijs Hilvarenbeek. Tot slot was hij actief lid van de Werkgroep Festiviteiten ten behoeve van het vijfentwintigjarig bestaan van de VLOH.

Voor deze verdiensten zijn beide heren benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Â