Politie Hollands Midden

Leiden - Verdachten van inbraak aangehouden

Leiden, 17-12-2010 o Politie Hollands Midden heeft op donderdag 16 december twee verdachten van inbraak aangehouden. De politie kreeg die middag rond 12.20 uur een melding dat twee mannen zich verdacht ophielden bij de Maredijk. Zij zouden aan verschillende deuren van woningen hebben gevoeld.

De politie ging ter plaatse en zag in de buurt van de Maredijk een 19-jarige man uit Leiden fietsen die aan het signalement voldeed. Hij werd staande gehouden en de politie vroeg naar zijn identiteitsbewijs. De man had niks bij zich en werd daarom aangehouden. Na de aanhouding zocht de politie op de Maredijk verder naar de tweede verdachte. Een 26-jarige man uit Leiden ging er snel op een fiets vandoor toen hij de politie zag. Hij werd staande gehouden op het Schuttersveld en kon ook geen identiteitsbewijs laten zien. Ook hij werd daarom aangehouden.

De politie keek rond op de Maredijk en zag dat er in één woning was ingebroken. Er was een raam aan de achterkant vernield en er stond een tas met buit klaar om meegenomen te worden. Op het politiebureau werden de verdachten daarom ook aangehouden op verdenking van inbraak. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.

1-1-2, daar pak je ook daders mee Als u getuige bent van een inbraak of vermoedt dat er een inbraak gaande is, dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. 1-1-2 daar pak je ook daders mee. Kijk voor meer info op: www.1-1-2heterdaad.nl.