Ingezonden persbericht


Persbericht

Harlingen, vrijdag 17 december

Waddenvereniging boekt ook in 2010 weer groei.

Het ledenaantal van de Waddenvereniging is dit jaar wederom gegroeid. De vereniging rapporteerde 1% groei aan VARA's Vroege Vogels Parade, die voor de twintigste keer het jaarlijks overzicht naar de aanhang van natuur- en milieuorganisaties publiceert. Ook in 2009 groeide de vereniging met 1%. De bruto instroom van nieuwe leden in 2010 is sinds 2003 niet meer zo hoog geweest.

De Parade wordt aanstaande zondag uitgezonden in het radioprogramma Vroege Vogels. Uit de ranglijst zal onder meer blijken in hoeverre de economische neergang invloed heeft gehad op de lidmaatschappen van groene organisaties.

Voor de Waddenvereniging was 2010 een goed jaar. Voor het tweede jaar op rij groeide de achterban met 1%. Die groei is belangrijk voor de onafhankelijkheid van de vereniging, omdat 75% van de begroting van ¤ 2 miljoen wordt opgebracht door de 45.000 leden en donateurs. Een kwart van de begroting bestaat uit de steun van de Nationale Postcode Loterij. "De Waddenvereniging is een organisatie die vrijwel zonder overheidsgeld functioneert. En met toegenomen zichtbaarheid en invloed ervoor heeft gezorgd dat het ledenaantal weer groeit", aldus Hidde van Kersen, directeur van de Waddenvereniging. Hoogtepunten dit jaar waren de formele status van de Waddenzee als UNESCO werelderfgoed, de viering van het 45-jarig bestaan van de vereniging, de start van het Programmabureau Rijke Waddenzee en het record dat dit excursieseizoen werd gehaald: de vereniging nam dit jaar 8000 mensen mee het wad op.