LIOF


Linssen Yachts over naar derde generatie Linssen

Het Maasbrachtse familiebedrijf Linssen Yachts gaat over van de tweede naar de derde generatie. Vandaag werd ten kantore van notaris Zeestraten in Heerlen een nieuwe vennootschap opgericht waarmee Yvonne (31), Jac (31) en Ruben (29) Linssen toetreden als aandeelhouder. Ook treden de managementteamleden Marielle Timmermans (43) en Leon Geraedts (40) toe als aandeelhouder. De Familie Linssen zal het meerderheidsbelang houden in het familiebedrijf. Tevens werd vastgelegd dat de dagelijkse leiding van het bedrijf in handen komt van de nieuwe aandeelhouders met Ruben Linssen als algemeen directeur.

De huidige aandeelhouders Jos (59), Harry (58), Jan (56) en Peter (51) Linssen blijven als financier nog wel bij de nieuwe onderneming betrokken maar bouwen hun belang geleidelijk af. NV Industriebank LIOF houdt als extern aandeelhouder zijn 30%-belang in de nieuwe onderneming.

Linssen Yachts BV, opgericht in 1949, is marktleider in de sector van stalen motorjachten in lengtematen tussen 8 en 16 meter. De prijzen van de in Maasbracht gebouwde plezierjachten variëren van ca. EUR 100.000,-- voor het kleinste model tot EUR 1.200.000,-- voor het vlaggenschip van de werf, de Linssen Grand Sturdy 500 met de gepatenteerde Variotop, een in eigen bedrijf ontwikkelde `cabriolet' voor toepassing op boten. Met een agenten/dealernetwerk wordt Linssen vertegenwoordigd in 21 Europese landen. In 1998 trad LIOF toe als aandeelhouder. Linssen Yachts heeft momenteel 106 medewerkers.

Jos Linssen: "We zijn als familie zeer tevreden met deze ontwikkeling. Voor ons heeft continuïteit van de onderneming altijd voorop gestaan. Daarbij past een zorgvuldig opvolgingsproces dat tijdig wordt ingezet. Vandaag bereiken we een mijlpaal waarin we met zijn allen belangrijke formele afspraken voor de toekomst hebben vastgelegd. We zijn er trots op dat we met onze derde generatie een nieuw tijdperk van een succesvol Linssen Yachts tegemoet kunnen zien."

Jérôme Verhagen, algemeen directeur NV Industriebank LIOF: "Bedrijfsopvolging in een familiebedrijf is niet altijd een sinecure. De wijze waarop dit proces bij Linssen Yachts is ingezet en nu tot concrete afspraken leidt is een voorbeeld van hoe het kan en hoe het moet. En als extern aandeelhouder zijn we er ook zeer mee verguld om bij Linssen Yachts te blijven. Het is een zelfstandig, zelfscheppend, innovatief industrieel Limburgs familiebedrijf, bij uitstek doelgroep van LIOF."

Yvonne Linssen: "Namens de 3e generatie Linssen wil ik benadrukken dat wij er ontzettend trots op zijn dat we het goede werk van onze ouders en grootvader kunnen gaan voortzetten. Er staat een van gezondheid blakend bedrijf dat juist ook in de bijna afgelopen crisisperiode heeft bewezen stormvast te zijn. Het is voor ons een geweldige uitdaging ons bedrijf op te stuwen naar een nog zonniger toekomst."

Maasbracht , 17 december 2010

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

MAASBRACHT
Linssen Yachts BV
Brouwersstraat 17,
Postbus 7172,
NL-6051 AD MAASBRACHT

Tel.: 0475-43 9999
www.linssenyachts.com

M.Sc Yvonne Linssen
GSM: 06 - 11 36 55 47
yvonne.linssen@linssenyachts.com

MAASTRICHT
NV Industriebank LIOF
Frans Ridderbeekx
Tel.: 043 - 3 280 280
fridderbeekx@liof.nl
www.liof.nl