Gemeente Hellevoetsluis


300 Kilometer fietsplezier op Voorne-Putten en Rozenburg

Het Fietsknooppuntensysteem Voorne-Putten en Rozenburg is gereed. Vanaf 31 december kan iedereen een fietsroute zelf samenstellen. Zowel korte als lange fietsroutes zijn mogelijk. Het Recreatieschap Voorne-Putten-Rozenburg zal eind deze maand een van de laatste van
1.000 borden laten plaatsen. Donderdag 16 december onthulde gedeputeerde de heer Van Engelshoven-Huls van de provincie samen met onder andere wethouder Taal van Hellevoetsluis één van de laatste borden langs de route in de Vesting van Hellevoetsluis.

Hoe werkt het?

Aan de hand van de plattegrond in 82 knooppuntborden kan een korte of lange route uitgestippeld worden met cijfers. Tussen de cijfers in staat de afstand van knooppunt naar knooppunt. Door onderweg op de routebordjes het juiste nummer te volgen vindt men gemakkelijk zijn weg. Bij 77 van de knooppuntborden is een stukje geschiedenis te lezen. Soms specifiek van die locatie. Er is een zakformaat folder gemaakt met een overzichtskaart die de knooppunten aangeeft. Deze is gratis verkrijgbaar bij de VVV's op VPR. Wethouder Taal van Hellevoetsluis is trots op deze recreatiemogelijkheid op Voorne-Putten. "Je kunt zelf de afstanden kiezen. Verder komen de routes langs horecagelegenheden en veerdiensten. Daarnaast is er op een aantal borden historische informatie te vinden. Echt een aanwinst."

Mede mogelijk gemaakt door

De ruim 300 km fietsroute is bewegwijzerd door meer dan 1000 borden. Vanaf eind december is het totale systeem klaar. De aanleg van het Fietsknooppuntensysteem Voorne-Putten-Rozenburg is gerealiseerd door het Recreatieschap Voorne-Putten-Rozenburg met de financiële steun van de gemeenten Hellevoetsluis, Brielle, Westvoorne, Bernisse, Spijkenisse en (toenmalig) Rozenburg. Ook de Stadsregio Rotterdam heeft voor een grote bijdrage gezorgd. Deze zijn verdubbeld door de EU Plattelands Ontwikkelings Programma.

Enkele andere betrokken partijen die zich hebben ingezet zijn onder meer het Havenbedrijf Rotterdam. Zij heeft de realisatie van de verbinding over de Maasvlakte mogelijk gemaakt en ook het beheer van deze locatie, samen met de Gemeente Rotterdam. Ook Voorne in Alle Staten heeft met de informatie over de geschiedenis van het gebied een mooie bijdrage geleverd.

Het Fietsknooppuntensysteem Voorne-Putten-Rozenburg komt voort uit het Masterplan Recreatie en Toerisme en maakt deel uit van een (bijna) landelijk dekkend netwerk.

12/17/2010