Politie Gelderland-Zuid

Aanrijding Graaf Reinaldweg

Haaften, 17-12-2010 o Vrijdagmorgen rond 11.10 uur vond een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de Graaf Reinaldweg. Een 23-jarige bestuurster uit Hellouw zou hoogzwanger zijn en last van haar buik hebben. Politie, brandweer en ambulance gingen erheen voor de nodige hulpverlening.

Ter plekke bleek de auto op een greppel te hangen. Brandweerlieden hebben de nek van de vrouw gestabiliseerd, waarna zij met assistentie van de overige hulpverleners uit de auto is gehaald. De vrouw is vervolgens met een ambulance naar het Rivierenland ziekenhuis in Tiel overgebracht ter controle.

De bestuurder van de andere auto, een 41-jarige inwoner van Haaften, kwam met de schrik vrij. De agenten namen een alcoholtest bij hem af in het kader van botsen is blazen. De test gaf aan dat er sprake was van enig alcoholgebruik, maar onvoldoende om verdere stappen te ondernemen. De man verklaarde inderdaad tot laat in de nacht te hebben gedronken.

Toedracht aanrijding
De toedracht van de aanrijding was als volgt. De 41-jarige bestuurder kwam vanuit de Hertogstraat en wilde rechtsaf de Graaf Reinaldweg oprijden. Terwijl hij stuurde ging het voertuig echter rechtdoor, daarna kwam hij in botsing met de auto bestuurd door de vrouw uit Hellouw. Haar auto raakte in een slip, raakte een paar borden en kwam vervolgens in de berm tot stilstand. De auto moest worden afgesleept. (08)

Laatst gewijzigd 17-12-2010 17:33 | © Regio Gelderland-Zuid |