Gemeente Hulst

Defect riool Bossestraat

Defect riool Bossestraat

Het riool in de Bossestraat te Vogelwaarde moet worden gerenoveerd.

In de Bossestraat te Vogelwaarde is er sprake van rioolproblemen. Hierdoor verzakt de rijbaan met regelmaat. Diverse malen is geprobeerd een en ander te repareren. Helaas leverde dat niet het gewenste resultaat op. Gebleken is dat het riool onder de rijbaan scheurtjes vertoond, waardoor grondwater samen met zand de riolering instroomt. Dit veroorzaakt de verzakkingen ter plaatse.

Ter hoogte van de huisnummers 46a-48 is het probleem goed zichtbaar. Daar zijn ondertussen verkeersremmers geplaatst, om zodoende de snelheid en daarmee ook de trillingen te reduceren. Het probleem in de riolering doet zich echter over een groter gedeelte van de Bossestraat voor en vraagt om een ingrijpende oplossing.

Het riool in de Bossestraat, gelegen tussen de Kastanjelaan en de Elzenstraat moet worden gerenoveerd. Dit gebeurt door het aanbrengen van een zogenaamde kous, welke door middel van hars uithardt - over de gehele breedte van het riool. Het streven is deze werkzaamheden uit te voeren in de maand maart 2011.

Na de renovatie van het riool wordt de asfaltverharding van de rijbaan in het betreffende gedeelte van de Bossesstraat opnieuw aangebracht.