Gemeente Roerdalen


Apollobad Melick per direct gesloten

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roerdalen heeft besloten om het Apollobad in Melick per direct te sluiten. De vloer rondom het zwembad bestaat uit kanaalplaten die op stalen liggers rusten. De wapening in de kanaalplaten zijn door corrosie en ouderdom aangetast. Dit zorgt voor een situatie waarbij risico's voor onze bezoekers of medewerkers niet uit te sluiten zijn. Hoe lang de sluiting duurt, is op dit moment nog niet bekend. De gemeente is druk bezig met het zoeken naar oplossingen

Tijdens een inspectieronde van het zwembad kwamen de gebreken naar voren. Wethouder Nijskens heeft vervolgens nader onderzoek laten verrichten om de risico's in kaart te brengen. De uitkomsten hiervan zijn vandaag bekend geworden. In een extra ingelaste vergadering besloot het college om het zwembad per direct uit voorzorg te sluiten. De Apollohal, de zalen en het restaurant blijven geopend.

Historie
Het Apollobad bestaat 41 jaar. Ook in 2004 was er een probleem aan de constructie van de vloer. In 2006 zijn hiervoor, als tijdelijke maatregel, onder de stalen liggers die de kanaalplaatvloeren dragen permanente stempels aangebracht om de veiligheid te handhaven.

Informatie
De gemeente informeert vrijdagochtend zoveel mogelijk verenigingen en deelnemers aan activiteiten zoals zwemlessen over de sluiting. Met vragen kan men terecht bij het Apollobad: 0475 - 531500. Via onder andere de website van de gemeente worden inwoners geïnformeerd over de laatste stand van zaken.

Laatst bijgewerkt op 16-12-2010