Gemeente Tilburg

Koninklijke onderscheiding

Mevrouw M.J.W. (Marian) Schipper uit Tilburg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar langdurige inzet voor de Kerst-In in de wijk Stokhasselt (35e editie) en haar vrijwilligerswerk voor de Montfortparochie

E M B A R G O TOT VRIJDAG 17 DECEMBER 2010 ± 20.00 UUR

naam M.J.W. (Marian) Schipper (54), wonende te Tilburg soort onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uitreiking door mr. P.G.A. Noordanus, burgemeester van Tilburg plaats/ tijd Bijeenkomst van de werkgroep Kerst-In op vrijdag 17 december 2010 in de Montfortkerk aan de Corellistraat 231 te Tilburg.

Bijzonderheden:
Mevrouw Marian Schipper is sinds 1973 een belangrijk vrijwilliger voor de Montfortparochie in de wijk Stokhasselt. Zij zet zich om zoveel mogelijk activiteiten te organiseren, die voor veel wijkbewoners - ongeacht hun culturele afkomst - aansprekend zijn. Belangrijk onderdeel van haar activiteiten is het organiseren van een jaarlijkse Kerst-In: een warme, sfeervolle kerstbijeenkomst voor mensen die zelf niet over de mogelijkheden en / of middelen beschikken. Zij geeft leiding aan de kerngroep, onderhoudt contacten met sponsoren, zorgt voor promotiemateriaal, regelt inrichting en aankleding van de ruimte en is gastvrouw. Dit jaar wordt de Kerst-In voor de 35e keer door haar georganiseerd. In de maanden dat de organisatie van de Kerst-In wat minder tijd van haar vraagt, is mevrouw Schipper binnen de parochie actief voor de kerngroep Eerste Communie, het kinderkoor en (sinds 2000) het parochiebestuur. Tot slot verricht zij ook mantelzorg.

Contactpersoon:
John Boeren, Concernstaf, telefoon 013 542 8096