Finalisten prijs "Brabantse ondernemer met sociaal hart" bekend

16/11/2010 16:53

Wissenraet van Spaendonck

Tilburg - Op 18 december om 16:00 uur reikt BESO, het Brabants expertisecentrum socialer ondernemen, tijdens de Business Meeting Brabant een prijs van Euro5000,- uit aan een Brabantse ondernemer met een sociaal hart. Dit is een ondernemer die mensen aanneemt met een beperkte productiviteit zonder daarbij de zakelijke belangen uit het oog te verliezen.

De finalisten zijn bekend! Het zijn Lips Textiel service uit Tilburg, Nico Zwarthoed Salades uit Eindhoven en Gascogne Groep uit Eindhoven.

Na een selectieprocedure van alle inzendingen zijn bovenstaande drie bedrijven overgebleven om te strijden om de prijs "Brabantse ondernemer met sociaal hart". Zij zullen voor een deskundige jury uit de doeken doen waarom zij dé Brabantse ondernemer met een sociaal hart zijn.

De jury zal vooral letten op de volgende vragen: zijn de mensen duurzaam aan het werk? Heeft de ondernemer slim gekeken naar de competenties van mensen t.o.v. het functieprofiel? En tot slot; op welke manier maakt de ondernemer het ook zakelijk interessant, door gebruik te maken van regelingen en subsidies om de beperkte productiviteit van medewerkers op te vangen.

Naast de uitreiking van de prijs staat de bijeenkomst in het teken van kennisdeling tussen ondernemers die mensen in dienst hebben of mensen in dienst willen nemen die (nog) niet productief zijn en daarbij de zakelijke belangen niet uit het oog verliezen. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de bijeenkomst die om 16.30 uur start in Dexterzaal 13. Feliciteren is mogelijk bij de borrel om 18:00 uur.