Gemeente Laarbeek


Eindmanifestatie Gezondheidsrace

LAARBEEK - Op zaterdagavond 18 december wordt de Gezondheidsrace feestelijk afgesloten met een slotmanifestatie in Muziekcentrum het Anker in Beek en Donk. Die avond wordt bekendgemaakt welke kern de titel de fitste kern van Laarbeek mag dragen. Wordt het Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout of Mariahout?

Programma
De gezondheidsteams vertrekken vanuit hun eigen kern naar het Anker. Tussen 18.30 en 19.00 uur wacht de teams een warm onthaal in door het college van burgemeester en wethouders en de stuurgroep Gezondheidsrace. Vanaf die tijd is iedereen ook van harte welkom in het Anker. Bij binnenkomst krijgt iedereen koffie of thee met een aantal gezonde traktaties! In de zaal hangen alle winnende tekeningen van groep 5 en 6 van alle basisscholen aan de muur. Bezoekers mogen met een sticker bepalen welke tekening het mooiste is. De maker van de mooiste tekening wint voor zijn of haar school een echte Wii!

Tussen 19.00 en 20.00 uur zijn de slotpresentaties van de teams. Ook worden de plannen voor volgend jaar gepresenteerd en wordt bekendgemaakt welk kind de WII gewonnen heeft. Hoogtepunt van de avond is, naast de prijsuitreiking, het spannende en gezellige spel Ik hou van Brabant (vergelijkbaar met het tv-spel Ik hou van Holland), dat de teams tegen elkaar gaan spelen vanaf 20.00 uur. De teams krijgen daarbij steun van alle mensen die ze meebrengen, jong en oud, met en zonder beperking, iedereen kan meedoen. Om 22.00 uur is de officiële prijsuitreiking en wordt bekendgemaakt welk team zich de fitste kern van Laarbeek mag noemen. De avond wordt afgesloten met twee spetterende optredens: van de Laarbeekse zangeres Miranda en van Lijn 3. Tijdens het optreden van Lijn 3 wordt geld ingezameld voor de Serious Request actie van 3FM voor kinderen met hiv. Kortom: het wordt een leuke, spannende maar vooral gezellige avond. Dus zorg dat u erbij bent!