Spoorwegmuseum opent Winter Station met spectaculaire vuurshow

15/12/2010 10:04

Spoorwegmuseum

Gratis naar opening Winter Station

Spoorwegmuseum tijdens kerstvakantie twee weken lang in wintersfeer

Utrecht, 15 december Vrijdagavond 17 december om 19 uur opent 'Winter Station' in Het Spoorwegmuseum met een bijzondere vuurshow. Op het plein voor het Maliebaanstation brengt vuurkunstenaar Pyromancer de voorstelling 'Pyroselle', een sprookjesachtig vuurspektakel rond een brandende vuurmolen. Het museum is deze avond van 19 tot 21 uur voor iedereen gratis toegankelijk. Winter Station loopt van 18 december 2010 t/m 2 januari 2011. Kijk op www.winterstation.nl voor het programma.

Winter Station

Voor 'Winter Station' ondergaat het hele Spoorwegmuseum een metamorfose: kerstbomen, guirlandes, een ouderwetse carrousel, een overdekte ijsbaan, duizenden lichtjes en de geur van oliebollen en poffertjes zorgen voor een warme nostalgische wintersfeer. Iedere dag is er een gevarieerd programma met muziek en acrobatische acts. Kinderen kunnen zich uitleven tijdens speciale knutselworkshops en de allerkleinsten kunnen worden geschminckt. Verhalenvertellers vertellen grappige, spannende of ontroerende verhalen in de koninklijke wachtkamer.

Schaatsen

Alleen al vanwege de ijsbaan die in de grote hal van het museum wordt aangelegd. Er kan geschaatst worden in het museum! Binnen in de hal ligt rondom een oude stoomlocomotief een ijsbaan. Schaatsen zijn gratis te leen.

Openingstijden

Het Spoorwegmuseum is van 18 december tot en met 2 januari geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur (ook tijdens beide kerstdagen). Op nieuwjaarsdag is Het Spoorwegmuseum gesloten.

Opening vrijdagavond 17 december om 19 uur op het plein voor het Maliebaanstation. Museum is die avond tot 21 uur gratis toegankelijk.

Kijk voor meer informatie op de website: www.winterstation.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.winterstation.nl