opening bij Gallery Delaive Sam Francis a Selection of Paintings

17/12/2010 12:52

Gallery Delaive

Opening bij Gallery Delaive

Sam Francis a Selection of Paintings 1946-2002.

Opening receptie Zaterdag 18 December, 2010 om 16 uur.

tot 18 Februari 2011

Een kleuren catalogus is beschikbaar

Gallery Delaive presenteert een speciale selectie schilderijen van Sam Francis uit de periode 1946-2002. In deze tentoonstelling worden vroege werken van Francis getoond die nog nooit eerder zijn tentoongesteld in Europa. Deze vroege werken zijn aangekocht uit de collectie van de eerste vrouw van Sam Francis, Vera Miller. Francis heeft deze werken in de jaren 1946-1948 in Californië geschilderd.

Gallery Delaive presenteert deze tentoonstelling ter ere voor de op hand zijnde publicatie datum van de Sam Francis catalogue raisonné of Canvas and Panel Paintings. De Sam Francis Foundation en de University of California Press hebben de handen ineengeslagen om deze complete en innovatieve catalogue raisonné uit te geven. De University of California Press staat bekend als een van de grootste uitgevers gespecialiseerd in de Amerikaans Kunstgeschiedenis. De catalogus wordt op twee manieren gepresenteerd: een deel in print en het andere deel digitaal.

De carrière van Sam Francis (1923-1994) behelst een periode van vijftig jaar. Zijn oeuvre omvat vele schilderijen, tekeningen, sculpturen en prenten. Het zijn Francis grote Post-War iconische werken waar zijn reputatie bij de internationale kunstwereld op is gebaseerd.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.ucpress.edu/go/samfrancis