Ingezonden persbericht



---



Drakenkasteel Hoensbroek

In de kerstvakantie vanaf 18 december

Kasteel Hoensbroek is in de kerstvakantie omgetoverd tot Drakenkasteel. Dit is een avontuurlijk evenement voor jong en oud in een prachtig decor. Als bezoeker vervul je opdrachten en daarmee treed je toe tot de 'Orde van de Dragonders'. Zo geniet je bijvoorbeeld van kindertheater, is er een tentoonstelling van ridders en draken van Lego en maak je een ritje in de mysterieuze Zwarte Koets. Heb je alle opdrachten volbracht? Dan is het tijd om de Kasteeldraak te ontmoeten.

De prinses en de draak

In Kasteel Hoensbroek huist een vergeten draak op zolder die bewaakt wordt door een mooie prinses. Wil je de draak zien? Dat kan! Maar je gaat eerst de 'Drakenridder opdrachten' volbrengen. Daarmee word je lid van de 'Orde van de Dragonders'; pas dán krijg je toegang tot de draak.

Drakenridder

Tijdens het Drakenkasteel bezoek je de theatervoorstelling 'Joris en de Draak' en je bouwt je eigen Lego drakenkasteel. Ook wachten je een aantal ridderlijke opdrachten zoals ringsteken en toverdrank brouwen. Heb je honger gekregen van dit avontuur? Rust even uit in de Domestique Plaats en geniet van lekkere Drakengerechten (tegen meerprijs), zoals een vurige Drakenbol of een heerlijke dampende portie Drakensoep.

Bezoek de Ridderkamer

In vele sprookjes en legendes komen ridders en draken voor. In de speciale ridderkamer zie je de uitrusting van ridders die samen met draken vechten. Zie de harnassen, de wapens en de schilden blinken. En als je durft ga je daarna naar buiten. Daar maak je een ritje in de mysterieuze Zwarte Koets.

Kasteel Hoensbroek

Het evenement Drakenkasteel vindt plaats in Kasteel Hoensbroek; het enige museumkasteel in Limburg. Dit enorme slot is volledig ingericht zoals in vorige eeuwen (middeleeuwen, 17e eeuw en 18e eeuw). Het kasteel is prima toegankelijk, er is zelfs een aparte lift voor wie minder goed ter been is.

Informatie en openingstijden

Het Drakenkasteel bij Kasteel Hoensbroek vindt plaats van 18 december tm. 2 januari, van 10.00 - 17.30 uur. Let op: gesloten op 24, 25, 31 dec. en 1 jan. Op 26 dec. open vanaf 12.00 uur. De entree bedraagt volw. E 8,-, 60plus E 7,50, kinderen 4-12 jaar E 5,50, kinderen
Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, 6433 PB, Hoensbroek, 045 - 522 72 72, www.kasteelhoensbroek.nl


---- --