Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Utrecht, 7 december 2010

Vervroegde start voorverkoop Into The Great Wide Open 2011

Zaterdag 18 december 2010 om 10.00 uur start via www.intothegreatwideopen.nl de voorverkoop van Into The Great Wide Open 2011. De derde editie van dit meerdaagse intieme festival met mooie popmuziek, film, kunst, kinderactiviteiten, ruimte, het Wad, lekker eten en vrienden onder elkaar vindt plaats op 2, 3 en 4 september 2011 op Vlieland. Het kabinet-Rutte besloot onlangs de btw op cultuurkaarten vanaf 1 januari 2011 te verhogen van 6% naar 19%. Door de vervroegde voorverkoop biedt de organisatie van Into The Great Wide Open hun bezoekers de mogelijkheid hun ticket nog in 2010 met het lage btw-tarief te kunnen kopen.

Doorslaggevend voor deze beslissing is dat de ticketprijs voor Into The Great Wide Open 2011 zal stijgen en met de aanstaande btw-verhoging de ticketprijs nóg hoger zou uitvallen. De eerste twee edities heeft de organisatie getracht de ticketprijs zo laag en toegankelijk mogelijk te houden. Zo draait het festival grotendeels op vrijwilligers en maakt de organisatie zoveel mogelijk gebruik van reeds op het eiland aanwezige materialen en diensten. Door enorme kostenstijgingen en afnemende subsidiemogelijkheden is de organisatie genoodzaakt de prijs te verhogen om het voortbestaan van het festival veilig te stellen.

De standaardtickets (vanaf 16 jaar) gaan in plaats van ¤65,- voor Into The Great Wide Open 2011 ¤95,- kosten, de kindertickets (4 tot en met 15 jaar) worden met ¤5,- verhoogd en komen daarmee op ¤12,50. Kinderen tot vier jaar mogen nog steeds gratis mee. De ticketprijzen zijn exclusief servicekosten, bootreis en overnachting. In verband met de zomervakantie van Noord-Nederland welke tot en met 4 september duurt adviseert de organisatie tijdig een bootticket en accommodatie te reserveren.

Om het risico op doorverkoop van tickets met woekerprijzen zo veel mogelijk te beperken, worden er enkel tickets online verkocht via www.intothegreatwideopen.nl. Daarnaast wordt er een maximaal aantal tickets per persoon gehanteerd: 16+: maximaal 4 tickets per persoon en 4 t/m 15 jaar maximaal 10 tickets per persoon. Into The Great Wide Open steunt de publiekscampagne 'Weet waar je koopt', meer informatie op www.weetwaarjekoopt.nl.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie,